TURISM 25 octombrie 2019

Plimbări cu trenulețul turistic spre Șugaș Băi, până duminică

de Daniela Luca | 2954 vizualizări

Programul a fost prelungit 

Cei care nu au reușit să facă o plimbare cu trenulețul turistic spre Șugaș Băi, vor avea ocazia să o facă până duminică, 27 octombrie. Cu toate că inițial cursele erau programate pentru perioada 13-16 octombrie, la cerința publicului, programul a fost prelungit. Unii chiar au spus că astfel de plimbări ar trebui organizate tot anul. Cu toate acestea, sunt voci care spun că experiența lasă de dorit. 

Plimbările cu trenulețul sunt organizate de platforma VisitTusnad.ro și vor mai fi disponibile până duminică, 27 octombrie. 

Plecarea se face din Piața Libertății din Sfântu Gheorghe și urmează ruta Piața Libertății – Str. Kossuth Lajos – Str. Gábor Áron – Piața Libertății – Str. Gróf Mikó Imre – Str. 1 Decembrie 1918 – Str. Kossuth Lajos – Str. Șoimului – Piața Kálvin – Str. Borvíz – Șugaș Băi.

Astfel, duminică plecarea se va face de la orele 11:00, 13:00, 15:00, 17:00, iar vineri și sâmbătă și de la 19:00.  

„Am modificat programul la câte două ore ca să avem mai mult timp să stăm sus. Sunt mai puține curse, dar în schimb stăm mai mult în stațiune că era prea aglomerat programul și de acum așa facem. Pornim de la ora 11:00 și la fiecare două ore sunt curse. Vineri și sâmbătă vom avea și o cursă de la ora 19:00. Duminică cred că la 17:00 va fi ultima cursă, dar dacă cererea e mare, mai facem una. Noi ne-am gândit că poate o să venim și iarna, de sărbători, dar mai vedem ce zice și primăria. Eu zic că atât timp cât e nou, până când încearcă toată lumea, e ceva interesant. S-a pus problema că ar încurca circulația, dar după cum am observat nu a fost nicio problemă. Nu e așa de mare aglomerația la Șugaș Băi. E o locație foarte frumoasă care ar trebui să fie vizitată de mai multă lume, dar mi se pare cam gol totuși. Acum cu trenulețul e mai multă lume”, ne-a spus organizatorul de programe în Băile Tușnad, managerul de turism Gassner Wolfgang Norbert. 

Părerile în ceea ce privește plimbările cu trenulețul sunt împărțite. Pentru copii aventura a fost pe măsură, însă există aspecte care ar trebui îmbunătățite, spun unii locuitori. Cu toate că locurile se pot ocupa și telefonic, unii au constatat că nu s-a ținut cont de rezervări. În plus, pentru siguranță, organizatorii ar trebui să fie mai atenți la numărul de oameni care urcă în trenuleț. 

 „Nu mi-a plăcut faptul că deși organizatorii au spus că se pot face rezervări și s-au făcut nu au dat întâietate oamenilor care aveau rezervări făcute. În afară de asta, trenulețul a fost supra umplut. Eu am plătit 15 lei pentru mine și 10 lei pentru fiica mea, dar eu am ținut-o în brațe. Am plătit două locuri cum ar fi, dar am stat pe un singur loc. Asta a fost nu doar frustrarea mea, ci și a celorlalți cu care am fost și cu care am discutat. Excursia în sine este mai interesantă pentru copii decât pentru adulți. Totuși mi se pare o inițiativă bună, adică din punctul meu de vedere, trenulețul acesta ar trebui să existe constant, să o facă primăria de exemplu”, ne-a spus Mirela, o femeie din Sfântu Gheorghe. 

Costul unui bilet pentru o plimbare de la Sfântu Gheorghe la Șugaș Băi și înapoi este de 15 lei pentru adulți, 10 lei pentru copiii cu vârste cuprinse între 3 și 10 ani, iar copiii sub 3 ani au acces gratuit.

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.