TURISM 1 septembrie 2014

Peste 4,5 milioane de turişti români şi străini în primele şapte luni în România, în creştere cu 4,8%

de Covasna Media | 698 vizualizări

Peste 4,5 milioane de turişti români şi străini au înnoptat în primele şapte luni ale acestui an în structurile de cazare din întreaga ţară, în creştere cu 4,8%. Numărul de nopţi de cazare s-a majorat cu 5,8%, la peste 10,5 milioane, potrivit Institutului Naţional de Statistică.

Din numărul total de turişti, românii au reprezentat 76,9%, restul de 23,1% au fost străini, aproape ca anul trecut.

Cea mai mare pondere din numărul turiştilor străini au deţinut-o cei din Europa (77,7% din total), iar dintre aceştia, 85,4% au fost din ţările UE.

Sosirile în hoteluri deţin în intervalul ianuarie-iulie o pondere de 75,2% din totalul celor în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare. Faţă de perioada similară a anului trecut, sosirile în hoteluri sunt în creştere cu 5,2%.

Înnoptările din structurile de primire turistică, în aceeaşi perioadă, au însumat 10,56 milioane de nopţi, în creştere cu 5,8%. Din numărul total de înnoptări, 80,3% sunt ale turiştilor români.

Durata medie a şederii a fost de 2,4 zile la turiştii români, iar la turiştii străini a fost de 2 zile.

Sosirile vizitatorilor străini în România, înregistrate la punctele de frontieră, au fost în perioada ianu­arie-iulie de 4,58 milioane, în creştere cu 2,2%. Din total, 60,2% provin din statele Uniunii Europene. Cele mai multe s-au înregistrat din Ungaria (30,2%), Bulgaria (23,9%), Germania (9,4%), Italia (7,2%), Polonia (5,9%) şi Austria (4,2%).

Plecările vizitatorilor români în străinătate, înregis­trate la punctele de frontieră, au fost în primele şapte luni de 6,8 milioane, în creştere cu 4,7%. Mij­loacele de transport rutier au fost cele mai utilizate de vizitatorii români pentru plecările în străinătate, reprezentând 74,5% din numărul total de plecări. În iulie 2014, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, sosirile şi înnoptările în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare, au înregistrat creşteri cu 3,7 % , respectiv cu 4,1 %. Comparativ cu iulie 2013, în aceeaşi lună din 2014 la punctele de frontieră s-a înregistrat o scădere la sosirile vizitatorilor străini (-1,9%), iar la plecările în străinătate ale vizitatorilor români s-a înregistrat o creştere cu 1,6 %.

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.