TURISM 8 martie 2023

Pârtia de la Șugaș Băi s-a închis după 39 de zile de funcționare

de Daniela Luca | 1290 vizualizări

Sepsi Rekreativ anunță că sezonul de schi de la Șugaș Băi va fi închis începând de miercuri, 8 martie. Din cauza vremii, anul acesta pârtia mare a funcționat doar 14 zile, iar cea mică 39 de zile. Comparativ cu sezonul trecut, încasările s-au înjumătățit, spun reprezentanții Sepsi Rekreativ. 

La începutul acestui an, vremea caldă a dat peste cap planurile administratorilor domeniilor schiabile din județul Covasna, dar și pe cele ale iubitorilor sporturilor de iarnă. Pârtia de la Șugaș Băi, de exemplu, a fost deschisă abia pe 29 ianuarie. Aceasta se închide miercuri, pe 8 martie, după doar 39 de zile de funcționare. 

„Zilele cu temperaturi ridicate din ultima vreme au provocat deteriorarea stării pârtiei de schi, astfel că, din păcate, efectele asupra acesteia sunt ireversibile și, prin urmare, suntem nevoiți să o închidem. Echipa noastră a încercat să creeze cele mai bune condiții posibile pentru ca voi să vă bucurați de plăcerile schiului și ale snowboardului. Din păcate, nu mai putem oferi aceste condiții, astfel că pârtia de schi din Șugaș Băi va fi închisă începând de miercuri, 8 martie. Cu toate acestea, vremea caldă va rămâne aliatul nostru, în special pentru drumeții și ture cu bicicleta. Sperăm să ne revedem cât mai curând și vă dorim o primăvară plăcută, în care să vă reîncărcați de energie. Vă așteptăm cu drag la Șugaș Băi!”, anunță reprezentanții Sepsi Rekreativ pe pagina de Facebook. 

Din cauză că sezonul a fost unul mai scurt, au scăzut și încasările, spun reprezentanții Sepsi Rekreativ. 

„Sezonul care se termină mâine, pe 8 martie, a fost la fel de scurt cum a fost și iarna asta. Sezonul acesta a durat 39 de zile, din care pârtia mică a funcționat normal 39 și pârtia mare 14 zile. În total au fost 96.700 de intrări, din care 17.680 pe pârtia mare și 79.000 pe pârtia mică, ceea ce înseamnă undeva la 240.000 de lei venit. Sezonul trecut am avut 90 de zile de funcționare, din care pârtia mare a funcționat 64 de zile, deci mai mult decât a funcționat sezonul acesta pârtia mică. Asta înseamnă două luni și ceva și venitul a fost aproape dublu. Sperăm ca în sezonul următor să fie iarnă adevărată”, ne-a spus marți directorul general al Sepsi Rekreativ, Bodor Lóránd.

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.