TURISM 12 iunie 2020

Noutate în domeniul ospitalier: o soluție SMART, contactless, în loc de meniuri tradiționale pe suport de hârtie

de Covasna Media | 2383 vizualizări

O idee unică vine în ajutorul activității sectorul HoReCa (Hoteluri, Restaurante, Cafenele), clienții nu au nevoie decât de smartphone-ul lor pentru a accesa meniul. Soluția contactless a StartUp-ului Contactonomy din Sfântu Gheorghe este deja folosită de restaurantele din județul Covasna.

Ideea de bază a afacerii lansate recent a fost rescrisă de epidemia de coronavirus, astfel că, amânând lansarea pe piață cu sistemul planificat de gestionare a vânzărilor și centralizatorul de date, au realizat un produs nou care poate oferi ajutor practic, rapid și poate fi folosit zilnic în sectorul HoReCa.

„Ne-am străduit să oferim o soluție concretă atât pentru restaurante, cât și pentru clienții acestora. Cu cMenu se reduce riscul de răspândire a virusului, ceea ce îi ajută pe oaspeți să se simtă în siguranță, oferind totodată o experiență unică. Dezinfectarea periodică a meniurilor clasice, sau a meniurilor pentru băuturi este o obligație prevăzută printr-un decret ministerial și necesită o atenție deosebită, în special în situația actuală. Soluția noastră se bazează pe tehnologii contactless, cum ar fi codul NFC sau codul QR.  De fapt, oferim o alternativă digitală, virtuală, la meniul tradițional, tipărit, nu dorim să înlocuim chelnerii, nu dorim să le luăm munca” – a detaliat Dolcsig Szabolcs, fondatorul societății Contactonomy în legătură cu dezvoltarea acestui soft.

Piața a reacționat pozitiv la inițiativa unică și inovatoare, iar aceștia au primit solicitări din mai multe orașe, într-un timp foarte scurt. Pe lângă practicitatea sa, este și economic, deoarece valoarea abonamentului pe un an este mai mică decât costul tipăririi unui meniu cu o singură utilizare, care ajunge pentru 3-4 săptămâni. Programul cMenu este disponibil în prezent în trei versiuni (Lite, Lite + și Pro), precum și în pachete de abonament în funcție de dimensiunile restaurantelor.

Consiliul Județean și Asociația Județeană pentru Dezvoltarea Turismului din județul Covasna colaborează cu unități ospitaliere, instituții, antreprenori și asociații pentru a face din județul Covasna un loc sigur pentru turiști, iar meniul de tip cMenu servește acestui scop - a declarat Róbert Grüman, vicepreședintele Consiliului Județean Covasna, felicitând antreprenorul aflat la început de drum. „Este lăudabil faptul că, în ultimii doi ani, prin Programul de dezvoltare a întreprinderilor din Regiunea Centru din județul Covasna, cu sprijinul Consiliului Județean, a Asociației Județene pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (ASIMCOV) și Camera de Comerț și Industrie Județeană Covasna s-au creat idei și afaceri inovatoare, și, de asemenea, au dat și o nouă culoare și direcție economiei locale” – a mai adăugat la cele spuse anterior.

Biroul de presă al Consiliului Județean Covasna

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.