TURISM 26 februarie 2021

Newsletter cu informații utile pentru antreprenorii din turismul covăsnean

de Covasna Media | 1881 vizualizări

Proiectul este coordonat de Asociația pentru Dezvoltarea Turismului în județul Covasna

Astăzi, mai mult ca oricând, antreprenorii din turism au nevoie nu doar de promovarea destinațiilor turistice, ci și de informare despre problemele și schimbările la zi din domeniu. În această direcție, a promovării și a informării este îndreptată și întreaga activitate a Asociației pentru Dezvoltarea Turismului din județul Covasna.

Cei mai importanți actori din turismul covăsnean, care în aceste vremuri tulburi au nevoie de informații actualizate, sunt unitățile de cazare, restaurantele, furnizorii de spa și servicii medicale, ghizii de turism, organizatorii de programe și agențiile de turism.    

Conform datelor de la Instituția Națională de Statistică, în comparație cu anul precedent, în  2020 au fost cu 63.501 mai puțini vizitatori la unitățile de cazare din județul Covasna, ceea ce înseamnă o scădere de 46,5%. Declinul drastic, restricțiile care sunt încă în vigoare și lipsa predictibilității au pus majoritatea companiilor din domeniul turistic într-o situație extrem de dificilă. În aceste condiții, antreprenorii din domeniul turistic pot lua decizii rapide și se pot adapta condițiilor mereu în schimbare din cauza restricțiilor impuse de pandemie, numai dacă beneficiază de informații corecte. O informare corectă și promptă pe care o asigură Asociația pentru Dezvoltarea Turismului din județul Covasna.  

„Obiectivul nostru este de a reuni, pe o singură interfață, toate informațiile ce țin de această industrie  și care ar putea aduce beneficii companiilor din turism. Trimitem la fiecare două săptămâni informații care pot ajuta la activitatea zilnică, la supraviețuirea și dezvoltarea afacerii. Încercăm să oferim informații actualizate cu privire la facilitățile fiscale, oportunitățile de finanțări nerambursabile, cursurile în domeniul resurselor umane, dar și tendințele generale din domeniul turismului”, a precizat Szász Andrea – managerul de proiect al Asociației pentru Dezvoltarea Turismului din Județul Covasna.

Newsletter-ul, lansat cu sprijinul Consiliului Județean și al Camerei de Comerț și Industrie a Județului Covasna, va fi distribuit către aproape 180 de antreprenori din turismul covăsnean, două newslettere informative fiind deja trimise până acum.

Biroul de presă al Consiliului Județean Covasna

 

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.