TURISM 23 noiembrie 2018

Miezul acțiunii se mută în 2019 la Bodoc

de Covasna Media | 1841 vizualizări

Cel puțin patru evenimente de top vor avea loc vara viitoare la Olteni

Castelul „Mikó” din Olteni, comuna Bodoc și împrejurimile acestuia, vor găzdui anul viitor cel puțin patru evenimente turistice, a anunțat joi, în cadrul unei conferințe de presă, președintele Consiliul Judeţean Covasna (CJ), Tamás Sándor. Activitățile sunt programate în lunile mai și iunie ale anului viitor și au scopul de a promova turismul covăsnean, dar totodată și de a iniția procedura de repunere a Castelului în circuitul turistic.

Festivalul BBQ care va fi organizat în luna mai a anului viitor, este doar unul dintre evenimentele care urmează să fie organizate la Bodoc, anunță autoritățile.

De asemenea, în luna iunie se preconizează sărbătoarea Zilelor Castelului Mikó.

În aceeași lună vor fi organizate și două campionate de atelaje pe terenul competițional din Olteni, unul național și unul internațional.  Terenul de atelaje inaugurat anul 2017 este considerat unic la nivel mondial având aproape șapte hectare.

„Intenționăm în luna mai să realizăm un BBQ festival, 2 campionate - unul național și unul internațional de atelaje în luna iunie și al 4-lea eveniment Zilele Castelului Mikó  în luna iunie”, a declarat Tamás Sándor.

Consilierii județeni din Covasna au aprobat în cadrul ședinței din 22 noiembrie a.c. cooperarea între Județul Covasna prin Consiliul Județean Covasna, Comuna Bodoc prin Consiliul Local al Comunei Bodoc, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Covasna, Școala Gimnazială Specială Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Dezvoltarea Turismului în județul Covasna, în vederea organizării unor evenimente de interes public județean pentru promovarea turismului în județul Covasna.

Castelul de la Olteni, construit în anul 1827, de groful Mikó Miklós, a fost restituit urmașilor acestuia în anul 2007, care l-au vândut în anul 2014 Consiliului Județean Covasna și Consiliului local Bodoc.

Daniela Luca

 

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.