TURISM 2 octombrie 2019

Excursii de peste 26.000 de lei în județul Covasna

de Daniela Luca | 3038 vizualizări

Care sunt cele mai populare destinații 

Fundația Comunitară Covasna a anunțat luni, 1 octombrie, rezultatele concursului de proiecte pentru programul de sponsorizare „Mai mult decât un loc pe hartă”, destinat elevilor din județ.  Anul acesta un număr de 24 de aplicanți vor primi sponsorizare pentru a organiza excursii de o zi în județul Covasna. 

Excursiile vor fi organizate în perioada octombrie – noiembrie, iar conform reprezentanților Fundației Comunitare Covasna, socializarea elevilor, consolidarea cunoștințelor de geografie și istorie, dar și cunoașterea obiectivelor turistice din județ sunt printre principalele obiective ale programului.

 „În total au fost 28 de aplicanți, dintre care 24 vor primi finanțare. Au venit 18 aplicații din mediul rural și 10 din mediul urban. Solicitarea lor este de 26.500 de lei, dintre care 20.000 este un fond asigurat de fundație și restul de bani urmează să îi colectăm în cadrul Licitației Civile care va avea loc săptămâna viitoare, miercuri. Avem un număr de 12 aplicanți noi, cei care nu au primit finanțare până acum. Este îmbucurător că aproape jumătate din aplicanți  sunt școli care în anii trecuți nu au primit finanțare. Aproape toți au venit cu un număr mare de copii, cu două clase, deci în jur de 48 - 50 de persoane participă la o excursie”, ne-a spus directorul Fundației Comunitare Covasna, Bereczki Kinga. 

Astfel, prin acest program, un număr de circa 1.400 de copii vor putea vizita cele mai interesante destinații ale județului Covasna. Valoarea sponsorizării unui proiect variază între 500 și 1000 de lei. 

Cea mai populară destinație, spun reprezentanții fundației, este ruta Chiuruș, Zăbala, Ghelința, Covasna, Târgu Secuiesc, urmată de zona Baraolt. 

Programul „Mai mult decât un loc pe hartă” a fost lansat în anul 2013 pentru ca elevii covăsneni să aibă oportunitatea de a cunoaște județul și de a vizita  obiective turistice, culturale sau istorice. 

Anul trecut au fost depuse un număr de 41 de proiecte, dintre care 27 au obținut finanțare. 

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.