TURISM 30 iulie 2017

Cătălin Lazăr (DJST Covasna): „Vrem să dezvoltăm turismul de tineret și să creăm un cluster în domeniu”

de Covasna Media | 1977 vizualizări

Turismul de tineret este o industrie profitabilă în occident și trebuie dezvoltată și în România

Turismul de tineret a devenit o industrie în țările occidentale și vrem să îl dezvoltăm și în România, iar una dintre măsuri va fi crearea unui cluster pe acest domeniu, a declarat vineri reprezentantul Direcției Județene de Sport și Tineret (DJST) Covasna, Cătălin Lazăr, în cadrul dezbaterii „Tinerii, turismul și județul Covasna”, care a avut loc la Sfântu Gheorghe.

Acesta a menționat, printre altele, că tinerii sunt „un segment extrem de mobil”, sunt deschiși spre noi experiențe, explorează locuri noi și culturi diferite, călătoresc și au vacanțe mai lungi decât adulții, prin urmare, trebuie gândită o rețea pentru dezvoltarea turismului de tineret și în țara noastră.

Potrivit acestuia, turismul de tineret poate îmbrăca diverse forme, cum ar fi, spre exemplu, turismul educațional, turismul sportiv, turismul de evenimente, schimburile culturale, programele work and travel sau de voluntariat.

Cătălin Lazăr a spus, în context, că a început demersurile pentru constituirea unui cluster de turism pentru tineret, preluând o idee apărută în anul 2014.

„Am realizat, în ce privește segmentul dedicat turismului de tineret, că România nu a exploatat această oportunitate. (...) În vederea creării clusterului, am luat legătura cu Ministerul Turismului și cu oameni care au mai lucrat în domeniu, au agreat ideea, am luat legătura și cu cadre didactice universitare, cu autorități locale și urmează să lansăm o invitație deschisă și către agenții economici și alți parteneri interesați să ni se alăture pentru creionarea acestui proiect”, a declarat Cătălin Lazăr, consilier de tineret în cadrul DJST Covasna.

Alexandru Andriesei, președintele Asociației Identitate și Dialog, a declarat, în calitate de organizator, că dezbaterea a avut ca scop dezvoltarea dialogului între segmentul de tineret și autoritățile publice locale, în vederea acordării unei „atenții sporite” în ceea ce privește implicarea tinerilor în viața socială, politică și economică a județului, implicit în dezvoltarea turismului.

El a mai precizat că tema aleasă se circumscrie programului „Anul turismului în județul Covasna”, lansat de Consiliul Județean.

Agerpres

 

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.