TURISM 25 octombrie 2012

Bálványos – la mare căutare

de Covasna Media | 1559 vizualizări

Gradul de ocupare în staţiune este de 95% pentru sărbătorile de iarnă

Județul Covasna este tot mai căutat de către turiști pentru petrecerea Sărbătorilor de iarnă și așa se face că, chiar dacă până la Crăciun și Revelion mai sunt două luni bune, locurile de cazare de la Bálványos au fost rezervate aproape în întregime.

Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Turismului Rural, Ecologic şi Cultural Covasna (ANTREC), primarul comunei Turia, Daragus Attila, spune că hotelurile și pensiunile din Bálványos o duc mai bine ca niciodată, semn că oamenii lasă la o parte criza și sunt hotărâți să se destindă în peisajele de aici. Dacă vara și toamna au trecut cu bine și fără pierderi pentru cei care lucrează și au afaceri în turism, luna decembrie se anunță a fi una dintre cele mai bune din ultimii ani.

Daragus Attila susține că Bálványos este deja rezervată în proporție de 95% pentru perioada Crăciunului și Revelionului, iar ceea ce este și mai surprinzător este faptul că s-a rezervat tot ceea ce e mai scump, atât la Pensiunea Restaurant Cetate cât și la Hotelul Transilvania.

„Foarte mare surpriză este faptul că s-a rezervat deja tot ceea ce e mai scump la ofertele cu pensiune completă și demipensiune, la locurile cu trei margarete, atât pentru Crăciun cât și pentru Revelion. Am făcut pachete de ofertă cu câte trei, patru sau cinci nopți de cazare pentru perioada Crăciunui, iar pentru Revelion s-a mers foarte mult pe varianta de cinci nopți de cazare: pentru că noaptea de Anul nou pică luni, oamenii vin practic de vineri și stau până marți, la Carnavalul de Anul nou”, a explicat Daragus Attila.

Ofertele de Crăciun variază între 400 și 610 lei / persoană la pensiune completă și 310 și 510 lei / persoană la demipensiune, în funcție de numărul nopților alese. Turiștii beneficiază de mic dejun cu bufet suedez, iar la mesele de prânz și cină au de ales din câte trei feluri de meniu. În 24 decembrie se organizează și o tăiere tradițională a porcului, unde se oferă țuică, vin fiert și gustări, inclusiv o cină „Pomana Porcului”. În seara de Crăciun se organizează și un foc de tabără, iar turiștii au acces gratuit la parcare, saună, mofetă, bazin încălzit, room service, masă ping pong, jocuri de șah, rummy, cărţi.

Pentru Revelion vor fi pregătite mese tradiționale, în care mâncărurile românești se îmbină perfect cu cele secuiești, spre deliciul turiștilor. Ofertele de prețuri pornesc de la 730 de lei / persoană în camerele de două stele pentru patru nopți de cazare și ajung la 1.100 de lei / persoană, pentru cinci nopți de cazare în camere de trei stele, cu pensiune completă. Hotelierii organizează și pentru cei veniți de Revelion o cină „Pomana Porcului”, pe 30 decembrie, focuri de tabără, artificii, tombole, muzică live și un Carnaval în seara de 1 ianuarie 2013.

Atât de Crăciun cât și de Revelion, se oferă gratuitate copiilor sub șase ani fără paturi suplimentare și mese, în vreme ce copiii între 6 și 14 ani achită 30% din prețul unui adult, iar cei între 14 și 18 ani achită 50% din prețul unui adult, ambele categorii având incluse paturi suplimentare și mese.

„Am conceput aceste oferte pentru copii tocmai pentru că vin multe familii la Bálványos și atunci trebuia să oferim reduceri în aceste cazuri, căci un copil de 5 ani nu poate fi taxat precum un adult”, a explicat Daragus Attila, care spune că cei mai mulți turiști care vor veni la noi în județ în decembrie sunt din Sudul țării – București, Prahova, Olt, Giurgiu.

(monicavajna.wordpress.com)

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.