Superlativele Anului 2020 22 decembrie 2020

Superlativele CovasnaMedia.ro: Insultele de pe Facebook, amendate la Întorsura Buzăului – „neobișnuita” anului

de Covasna Media | 284 vizualizări

Primul loc în topul articolelor neobișnuite, care au mirat și au încins discuții, a fost adjudecat de știrea „Insultele de pe Facebook sunt amendate la Întorsura Buzăului”, cu 48 de voturi.

Câțiva cetățeni ai orașului și-au început anul 2020 cu o vizită la Poliția Întorsura Buzăului, unde au și fost amendați pentru că și-au dat frâu liber vocabularului vizavi de persoana fostului primar, Leca Băncilă și de angajații Primăriei Întorsura Buzăului.

Pe de o parte, au fost și oameni care au condamnat atunci soluția la care au apelat edilii. Ei spuneau că este un abuz, că se încearcă limitarea dreptului la liberă exprimare și că se instaurează astfel, din nou, cenzura. Pe de alta, fostul primarul spunea că nu neapărat criticile l-au supărat, ci limbajul ofensator folosit.

Polițiștii, care s-au aflat la mijlocul situației, au îndemânat la limbaj decent și dezbateri constructive.

Locul doi la această categorie l-au împărțit alte două „neobișnuite”, cu 39 de voturi. Prima este legată despre cazul celor doi bărbați din Sri Lanka angajați la o brutărie din satul Ditrău, județul Harghita, caz care adus rasismul, xenofobia, discriminarea și teama în discuție și în județul Covasna, implicit municipiul Sfântu Gheorghe.

Tot pe locul doi, cu același număr de voturi, s-a clasat subiectul despre cei doi polițiști care au fost împușcați luna trecută în zona membrelor inferioare, în timpul unei acțiuni de punere în executare a unui mandat de aducere, emis pe numele unui bărbat din zona localității Barcani, care, anterior, a agresat fizic un polițist din comună.

O „neobișnuită” mai pozitivă a obținut locul trei în clasament (38 de voturi). Este vorba despre „parcările” pentru căței, inaugurate la Sfântu Gheorghe la inițiativa unor tineri care și-au dat seama că în reședința de județ proprietarii patrupedelor nu au unde să le lase atunci când intră într-un magazin. 

 Votul pentru stabilirea Superlativelor Anului în județul Covasna, o campanie Observatorul de Covasna – CovasnaMedia.ro, a debutat în 27 noiembrie și s-a încheiat în 20 decembrie. În total au fost exprimate aproape 5.900 de voturi, în toate cele 20 de categorii.

Distribuie articolul:  
|

Superlativele Anului 2020

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.