Superlativele Anului 2020 22 decembrie 2020

Superlativele CovasnaMedia.ro: Campania de voluntariat a anului - „Cea mai frumoasă zi”

de Covasna Media | 397 vizualizări

Titlul de „Campania de voluntariat a anului” merge anul acesta către evenimentul intitulat „Cea mai frumoasă zi”. Aproape 20 de tineri cu dizabilități, beneficiari ai serviciilor de la Casa Írisz din Sfântu Gheorghe, au făcut câte o tură, pe două roți, până la Ariușd și înapoi, cu ajutorul comunității motocicliștilor covăsneni, iar acest gest a fost apreciat de cei care au votat Superlativele CovasnaMedia.ro.

Acțiunea, votată de 88 de persoane, a transmis și un mesaj pentru întreaga comunitate covăsneană: motocicliștii sunt oameni responsabili, interesați și atenți la nevoile celor din jur.

„Ideea noastră este să oferim clipe extraordinare persoanelor cu dizabilități, care nu prea au șansa de a avea acces la astfel de experiențe. (...) Prin această acțiune, noi am dorit să le dăruim câteva clipe extraordinare, unice. Pe de altă parte, evenimentul dăruiește foarte mult și motocicliștilor. Despre motocicliști, comunitatea știe în general că sunt oameni foarte duri. Ei, având inițiativa acesta, să vină să ia ca pasager, să aibă grijă, că este o responsabilitate enormă, o persoană cu dizabilități, primesc o bucurie că au făcut ceva frumos pentru un om. În plus, și societatea vede că acești oameni sunt oameni care dau atenție problemelor societății și sunt interesați de problemele celor defavorizați”, ne-a explicat atunci unul dintre organizatorii principali, Makai Péter de la Casa Írisz.

Pe locul al doilea, cu 67 de voturi, s-a clasat acțiunea „Primăvara începe cu tine” prin care elevii de la Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului au strâns 1.200 de lei pentru o familie nevoiașă, iar pe locul trei Asociația Salvatore, care a împlinit anul acesta cinci ani de la înființare (53 voturi). Chiar dacă ne-au spus că au avut planuri mărețe pentru anul acesta, care nu s-au îndeplinit, membrii Asociației Salvatore au reușit să fie și în 2020 alături de cei nevoiași și au derulat o serie de activități prin care au adus binele mai aproape de oamenii mai puțin norocoși.

Votul pentru stabilirea Superlativelor Anului în județul Covasna, o campanie Observatorul de Covasna – CovasnaMedia.ro, a debutat în 27 noiembrie și s-a încheiat în 20 decembrie. În total au fost exprimate aproape 5.900 de voturi, în toate cele 20 de categorii.

Distribuie articolul:  
|

Superlativele Anului 2020

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.