STIREA ZILEI 20 august 2018

Voltaj, Deep Central și Corina concertează la Zilele Covasnei

de Iulia Drăghici - Taraș | 4136 vizualizări

Sărbătoarea începe de joi, 6 septembrie, cu un spectacol cu muzică interbelică

Cea mai mare sărbătoare a orașului Covasna revine în 2018 în perioada 6 – 9 septembrie. Ajuns la a XXI-a ediție, evenimentul reunește artiști din România, dar și din Ungaria. Printre cei mai renumiți invitați se numără Voltaj, Deep Central și Corina, care vor concerta pe scena din centrul orașului.

Pe lângă formațiile invitate, vor avea loc dansuri populare/moderne, programe sportive, concurs pentru pasionații de automobilism, demonstrații de arte marțiale, activități dedicate copiilor, expoziții de artă plastică, spectacole de teatru, un festival gastronomic, felicitarea cuplurilor care sărbătoresc Nunțile de Aur sau Diamant, plimbări cu Mocănița și alte activități care vor îmbogăți oferta culturală, potrivit organizatorilor.

Deschiderea - periplu european în perioada interbelică prin muzică și dans

Zilele orașului Covasna debutează joi, 6 septembrie, cu un concert special de deschidere, care va oferi participanților posibilitatea unei „călătorii” prin muzică și dans în Europa interbelică.

„O să avem cam același format ca în anii precedenți. Practic ce se schimbă este că în ziua de joi dorim să deschidem cu un concert de muzică ușoară. Formația Lady & The Tramps va oferi un fel de periplu european – interbelic pe căile muzicii. O să fie niște melodii din anii interbelici din foarte multe țări europene și inclusiv dansuri aferente. Am invitat două perechi de la Opera din Brașov”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna, primarul orașului Covasna, Gyerő József, care a completat că evenimentul își propune astfel să evidențieze frumusețea multiculturalității.

Voltaj, Deep Central și Corina

Programul, care încă nu a fost făcut public în detaliu, va continua vineri la scena mare din centrul orașului cu mai multe concerte pop-rock susținute Deep Central, dar și Moby Dick, o formație rock din Ungaria sau Background, o formație rock din Covasna.

Printre numele mari care vor concerta sâmbătă se află Voltaj, Dupla KáVé din Ungaria, iar pentru copii va concerta cântăreața Bagdi Bella, care și de Ziua Pământului a susținut un concert în orașul Covasna.

Ultima zi, duminică, pe scenă vor fi prezenți Corina, dar și TNT - o formație din Ungaria.

Cu toate că pe afișul evenimentului este trecută și formația Ember Five din Călărași, Republica Moldova, organizatorii spun că anul acesta, din cauza programului încărcat, aceștia au transmis că nu vor ajunge, însă au promis că la Zilele Covasnei din 2019 vor fi cu siguranță prezenți.

Și anul acesta, evenimentul se va încheia duminică noaptea, în jurul orei 23:00, sub cerul luminat de focul de artificii, după concertul Corinei.

„Acestea sunt formațiile și acțiunile cele mai mari în jurul cărora construim tot evenimentul. (...) Până la urmă, Zilele Orașului Covasna oferă un prilej de a fi împreună. Cu această ocazie, pe noi ne bucură că vin acasă foarte, foarte mulți dintre cei plecați în străinătate la lucru și găsesc în Zilele Orașului Covasna un prilej de a reveni în țară și de a se întâlni cu prieteni și cu membrii familiei. În al doilea rând, evenimentul ne ajută să le oferim turiștilor veniți în stațiune programe prin care să guste din acele valori care ne plac și nouă și care ne delectează. Îmi doresc ca și anul acesta toți cei interesați să fie prezenți în centrul orașului și să participe în număr cât mai mare, să se simtă cât mai bine și sperăm că încheiem și anul acesta cu un eveniment reușit în orașul Covasna. (...) Am ținut să fie câteva nume mari și dintre formațiile românești și dintre formațiile maghiare. (...) Cu această ocazie țin să le mulțumesc celor care ne ajută, și din punct de vedere organizatoric  și material și pot să zic că și în anii precedenți, cel puțin de când sunt eu primar, de doi ani de zile, firmele din orașul Covasna și nu numai, au răspuns la solicitarea noastră de a ne ajuta financiar și au sponsorizat evenimentele, fiindcă fără ele, doar din banii bugetului orașului Covasna nu am putea să ne „întindem” până aici. Eu sper să ne ajute și anul acesta și să putem bugeta tot evenimentul, astfel încât să ne onorăm obligațiile față de interpreți și din banii bugetului local, care nu sunt mulți, și din banii pe care îi vom încasa de la comercianți și de la firmele care ne sponsorizează”, ne-a mai declarat Gyerő József.

Anual, Zilele Orașului Covasna adună peste 10.000 de vizitatori. Anul trecut, lista artiștilor de renume care au concertat în cadrul acestui eveniment i-a avut pe Antonia, 3 Sud Est și Lidia Buble.

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.