STIREA ZILEI 22 august 2022

Sanctuarul Lillus, a doua șansă pentru suflete abandonate, devine realitate

de Iulia Drăghici - Taraș | 696 vizualizări

Demersul cunoscutei asociații AMY are nevoie de sprijin! 

Asociația pentru câini fără stăpân AMY din Sfântu Gheorghe avansează cu planurile de a construi în județul Covasna un sanctuar pentru animalele abandonate. Demersurile sunt în toi: există un teren achiziționat, un nume – Lillus, planuri puse la punct și alte mici investiții realizate. Dar, așa cum este de așteptat, un obiectiv atât de mare și atât de frumos are nevoie și de sprijin din partea oamenilor de bine, atât financiar, cât și de altă natură. 

După ce renumita asociație pentru câini fără stăpân AMY a intrat într-un proces de transformare din punct de vedere vizual, în online, în sensul în care a lansat un site interesant și util, dar și organizațional, adunând în jur voluntari, precum și specialiști în protecția și sănătatea animalelor, dispuși să pună umărul la salvarea necuvântătoarelor abandonate, planurile merg și mai departe.

În decembrie 2020, când am publicat un interviu cu Pora Kinga, președintele asociației AMY, care este nu doar una dintre cele mai cunoscute activiste pentru drepturile animalelor din județul Covasna, ci și tânăra care inspiră generații întregi prin exemplul ei de devotament față de animale, ne dezvăluia că are un vis măreț: acela de construi un sanctuar unde orice animal care are nevoie de ajutor să își găsească alinarea. 

Iată că, prin multă muncă și perseverență, visul se transformă în realitate și poartă un nume cu o însemnătate extrem de prețioasă. 

După cum se știe deja, am reușit să cumpăr un teren pentru cățeii asociației Amy. Acum suntem la faza de construire/reconstruire a Sanctuarului Lillus. Asociația noastră a primit numele Amy după o cățea care din păcate a murit înainte să fie adoptată. Sanctuarul nostru va primi numele Lillus, care a aparținut primei cățelușe pe care am adoptat-o de la adăpostul public. Ea mi-a arătat de fapt ce este iubirea necondiționată, recunoștința, acceptarea, bucuria și libertatea. În memoria ei, sanctuarul, care în momentul de față este în reconstrucție totală, se va chema «Lillus»”, ne-a dezvăluit Pora Kinga. 

Ultimul an și jumătate a fost unul cu foarte multe reușite pentru președintele AMY, care a început investițiile la sanctuar după ce a cumpărat terenul unde acesta va fi construit, în apropiere de Sfântu Gheorghe. Între timp, ea a devenit și tehnician veterinar. 

Vreau să mulțumesc pentru ajutor medicilor veterinari Dan András, Bódor Tímea, Kovács Noémi și Török Emőke. Ei sunt cei care pe parcursul anului m-au ajutat cu materiale, explicații și practică în acest domeniu”, a mai transmis Kinga. 

Pentru ca organizația civică pentru salvarea animalelor să aibă tot mai mult forță în misiunea asumată cu atâta dăruire, aceasta are nevoie și de sprijin. 

Printre necesitățile de moment se numără: donații de panouri pentru gard, materiale pentru țarcuri, OSB, paleți, dar și ajutor financiar pentru tratamente, vaccinuri și mâncare pentru animalele care se află și acum în grija asociației. 

În anul ăsta ne ocupăm cu terenul, țarcurile noi, care vor fi mari și confortabile pentru cățeii de care avem grijă, iar anul viitor ne ocupăm de clădire. Avem un plan pe cinci ani. După construirea locației, vom înființa aici un cabinet veterinar și vom pregăti încă un hectar de teren pentru animale domestice, altele decât câini. Avem viziuni, avem speranțe, avem voință și vrem să ajutăm. Probabil că aș fi putut să fac mai multe, dar încerc în continuare. Și eu sunt om, nu sunt specialist în domeniu, fac totul cum simt, cu speranța că ceea ce fac este benefic și corect”, ne-a mai declarat Pora Kinga. 

Persoanele care vor să doneze materiale de construcții pot să meargă la magazinele DEPO sau Arix, să le plătească și să lase mențiunea că sunt donație pentru „AMY”, iar de acolo le vor prelua și transporta către locație reprezentanții asociației. 

Cei care vor să ajute cu donații în bani o pot face în contul asociației: RO25UGBI0000522005455RON și RO18UGBI0000522005456EUR. 

Asociația pentru câini fără stăpân Amy a fost fondată în 2016. De atunci, Pora Kinga a reușit să strângă în jurul ei o comunitate de oameni pasionați de fericirea și drepturile animalelor de pe străzile din Sfântu Gheorghe, dar și din alte zone din județ.

Singură, dar și cu ajutorul altor voluntari și al autorităților, a salvat peste 600 de animale abandonate, iar sute de câini, pisici și alte animale și-au găsit prin intermediul eforturilor acestora familii adoptatoare, inclusiv peste hotare. Totodată, a inițiat și promovat campanii care au dus la sterilizarea a peste 1.500 de animale. 

Iar misiunea este departe de a se fi încheiat, ci, dimpotrivă, se dezvoltă cu aceste noi inițiative, printre care cea mai importantă – Sanctuarul Lillus. 

Puteți să găsiți informații despre AMY și pe site-ul https://asociatia-amy.ro/, respectiv pe pagina de Facebook „Asociația pentru câini fără stăpân AMY”. 

Sursa foto: Facebook/ Asociația pentru câini fără stăpân AMY

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.