STIREA ZILEI 21 martie 2019

Petrecerea retro care nu se teme de ploaie!

de Covasna Media | 2616 vizualizări

Un cort gigant cu capacitate de 10.000 de locuri va fi instalat la Olteni pentru festivalul diMANSIONS

Festivalul de hituri diMANSIONS, care va avea loc în 14 – 16 iunie a.c. la Castelul Mikó din Olteni, prezintă trei nume noi pe lista artiștilor internaționali care vin în județul Covasna, pe scena cele mai mari petreceri RETRO din inima Transilvaniei. Totodată, organizatorii anunță că seara concertele vor avea loc sub cupola unui cort gigantic, cu o capacitate de până la 10.000 de persoane.

În weekend-ul Rusaliilor, respectiv 14-16 iunie, alături de Thomas Anders & Modern Talking Band, The Dire Straits Experience, Dr. Alban, Lou Bega, Hermes House Band și Turbo B ex SNAP!, vor mai urca pe scena diMANSIONS de la Castelul din comuna Bodoc încă 3 trupe de renume internațional.

Pe 15 iunie, atmosfera pozitivă va fi asigurată de mult apreciata trupă jamaicană de muzică reggae, deținătoarea unui premiu Grammy, INNER CIRCLE.

În aceeași seară va avea loc şi concertul energicei TANIA EVANS, cunoscută în întreaga lume datorită hitului care a făcut „ravagii” la nivel internațional, „Mr. Vain”.

Un aspect interesant al festivalului îl constituie și primul și cel mai mare karaoke din România garantat de instrumentalul live al trupei britanice MASSAOKE. În același timp, pe niște ecrane led gigantice vor putea fi urmărite versurile melodiilor retro propuse de aceasta, astfel că vocaliști vor fi chiar membrii publicului.

Festivalul va fi organizat pe o suprafaţă de 10 hectare, pe domeniul Castelului Mikó, proprietate ce aparţine comunei Bodoc şi Consiliului Judeţean Covasna. Timp de 3 zile, în acest cadru istoric și pitoresc se vor auzi unele dintre cele mai cunoscute melodii retro, toate acestea sub „umbrela” diMANSIONS.

Curtea castelului va oferi deopotrivă spaţii de relaxare pe timpul zilei, în timp ce concertele de seară vor avea loc sub cupola unui cort gigantic, cu o capacitate de până la 10.000 de persoane - asigurând distracția participanților, indiferent de condițiile meteo, susțin organizatorii.

„Credem că suntem singurul eveniment realizat în aer liber, în natură, din România în anul acesta care se va întâmpla indiferent dacă plouă sau ninge. Știu că pare aberație să spunem că va fi frig și în iunie, dar ne-am gândit la orice, motiv pentru care în infrastructura de festival se va regăsi un cort gigant. (...) Pregătim un set-up spectaculos în ceea ce privește partea de scenotehnică, lumini, video și așa mai departe, o experiență în totalitate”, a declarat miercuri, într-o conferință de presă, directorul festivalului, Daniel Santa.  

O șansă în plus pentru turismul covăsnean

Nu întâmplător acest eveniment ajunge în Bodoc, ci și pentru că autoritățile își doresc introducerea Castelului în circuitul turistic.

„În ultimii cinci ani există o creștere de 5-10% a numărului de turiști care vizitează județul Covasna. Există semnale pozitive în privința aeroportului Brașov, dar și a autostrăzii Timișoara-Sibiu care dacă se vor finaliza, atunci bineînțeles creșterea va fi mult mai mare de 5-10%. Noi preconizăm că după deschiderea aeroportului Brașov, numărul turiștilor care vor veni în județul Covasna se va dubla de la un an la altul. Din această privință, noi trebuie să ne pregătim cu evenimente care pot să atragă turiști și în ultimii ani am avut o strategie în acest sens. (...) Parteneriatul cu diMANSIONS este inclus în această strategie și are un loc bine-meritat. Va fi un punct care va aduce alți turiști noi, care dacă vin la festival atunci o să viziteze și alte atracții turistice din județul nostru, 160 de conace, mofetele, să încerce apa minerală sau gastronomia locală și bineînțeles să ducă vestea în lume despre ospitalitatea județului Covasna”, a declarat, pentru OBSERVATORUL DE COVASNA, vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Covasna, Grüman Róbert.

„Întâmplarea acestui eveniment va fi o realizare atât de mare pentru Olteni, dar și pentru întreaga comună Bodoc, cum nici nu am visat vreodată. Cu această ocazie, am putea avea niște oaspeți care n-au mai fost încă la noi, care nu au auzit de Munții Bodoc și care nu au băut din apa noastră minerală naturală, dar care acum pot avea șansa”, spune și primarul comunei Bodoc, Fodor István.

Totodată, și covăsnenii se vor putea bucura fără probleme de festival, nu doar turiștii veniți de departe, cu atât mai mult cu cât organizatorii se pregătesc să asigure curse private de autobuz din Sfântu Gheorghe, dar și din Miercurea Ciuc sau Brașov.  

Cred că dezvoltăm sănătos și corect ceea ce poate deveni în scurt timp un festival unic în România. Mă bucur foarte mult ca om născut, crescut și format în Covasna, să pot să organizez un astfel de eveniment la noi în județ, cu o echipă formată în mare măsură din covăsneni - oameni profesioniști, cu calități extraordinare pe domeniile lor de activitate, dar și foarte mulți voluntari și parteneri care cred în această idee. Pregătim lucruri extraordinare, cel mai puternic line-up de artiști al unui festival din zonă, numeroase activități și sper să fim cât mai mulți cei care o să ne distrăm împreună în iunie la diMANSIONS! Garantăm un eveniment cum nu s-a mai văzut!”, a spus și directorul festivalului, Daniel Santa.

Aproape 1.500 de abonamente vândute

Vânzarea de bilete a fost demarată la finele anului trecut, iar până în prezent s-au vândut aproape 1.500 de abonamente.

Până la data de 15 aprilie, doritorii pot achiziționa abonamentele cu acces general pentru trei zile la prețul de 179 lei (+taxe), iar abonamentele VIP la preţul de 379 lei (+taxe). Pentru cei care preferă să participe la festival numai în ziua în care va concerta artistul lor favorit, biletele de o zi vor avea tariful promoțional de 79 lei (+taxe), iar cele VIP 179 lei (+taxe) până la data de 1 aprilie, în limita celor 1.000 de abonamente disponibile.

Abonamentele la festival sunt disponibile online pe www.dimansions.ro sau la partenerii autorizați: iaBilet , Eventim  sau Entertix , respectiv Myticket .

În plus, biletele pot fi achiziționate și în format fizic și se pot găsi la nivel național în magazinele Flanco, Diverta, rețelele iaBilet, urmând ca de luni, 25 martie, să fie disponibile și în Centrul de Informare Turistică din Județul Covasna.

Pe lângă artiștii anunțați, în program  vor fi și trupe din România și din Ungaria, dar numele acestora vor fi dezvăluite în perioada următoare, au mai spus miercuri organizatorii.

„Noi avem un plan și o viziune care nu se rezumă la anul acesta. (...) Credem că acest festival are un potențial foarte mare pentru viitor, ne dorim ca el să fie dezvoltat. Nu va deveni un festival foarte mare, de masă, ne dorim să păstrăm conceptul de boutique festival în care sigur linia artistică va fi în continuare legată de hituri din anii precedenți, însă m-aș feri să fim catalogați drept un eveniment disco pentru că foarte mulți dintre artiștii pe care i-am invitat și care vor fi prezenți și în această ediție, sunt artiști de live, cu band-uri spectaculoase în spate și că muzica acestei generații înseamnă pe de o parte disco, dar  înseamnă și alte genuri muzicale. Tocmai de aceea ne-am gândit să avem o abordare artistică destul de largă”, a mai spus miercuri, la conferința de presă, directorul festivalului, Daniel Santa.

Mai multe detalii, dar și noutăți despre diMANSIONS pot fi accesate pe www.dimansions.ro sau pe pagina de Facebook  a evenimentului, diMansions Hit Music Festival (www.facebook.com/dimansions).

Iulia Drăghici – Taraș,

Daniela Luca

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.