STIREA ZILEI 18 iunie 2018

OCV15 – Pasiunea și munca ultimilor 15 ani, sărbătorite într-o seară de neuitat!

de Iulia Drăghici - Taraș | 1531 vizualizări

Aniversarea de 15 ani a cotidianului local Observatorul de Covasna a adunat laolaltă aproape 4.500 de participanți

Marele artist Goran Bregović, dar și Carla׳s Dreams, dansatorii de la 4ForDance sau Fúvó Shock Orchestra au dat viață vineri, 15 iunie, la Stadionul Municipal din Sfântu Gheorghe celei mai mari petreceri aniversare din județul Covasna – OCV15. Alături de aceștia, dar și de aproape 4.500 de spectatori, cotidianul Observatorul de Covasna a sărbătorit împlinirea a 15 ani de existență.

Cu permisiunea cititorilor noștri, în rândurile care urmează o să încălcăm puțin legea numărul 1 în jurnalism, după care ne desfășurăm activitatea zilnică și care se referă la obiectivitate. Pentru că a cere ziariștilor de la Observatorul de Covasna să scrie despre OCV15 într-un mod detașat, e ca și cum i-ai cere unui părinte să vorbească despre propriul copil ca despre un străin. Misiune imposibilă, zic! Și până la urmă, de ce ne-ați cere așa ceva? Însă, bineînțeles, nu vom face abstracție de sinceritatea care ne caracterizează.

Cu toate că pregătirile pentru eveniment au început cu luni bune înainte, și cu toate că echipa de organizare a încercat să ia în calcul toate variabilele, au fost lucruri pe care numai divinitatea le-a putut controla. Ca de exemplu vremea. OCV15 a debutat sub semnul ploii pentru că la puțin timp după începutul programului la scenă o rupere de nori – aproape cum nu s-a mai văzut anul acesta și-a făcut apariția. Am văzut și frunți încrețite – mai ales după controlul de la porțile de acces, prin care, de fapt, s-a asigurat securitatea tuturor participanților. Nu au lipsit nici problemele tehnice în urma ploii, dar nici persoanele nemulțumite de condițiile găsite la fața locului (lipsa de scaune la sectorul Diamond Ring, de exemplu, deși aceasta este regula la marile concerte).

Din fericire, cele amintite mai sus au fost excepțiile pentru că vineri, la Stadionul Municipal din Sfântu Gheorghe s-au reunit în majoritate oameni care au știut să se bucure de atmosferă, de șansa unică de a-l vedea pe marele Bregović în concert live și, în definitiv, chiar și de ploaia care a purificat aerul și a deschis toți porii, pe unde a putut astfel să intre toată bucuria pe care organizatorii au avut-o de oferit.

Regula este că după ploaie, întotdeauna vine vremea bună! Așa s-a întâmplat și vineri când apa care a ajuns până la piele s-a transformat în energie vie pentru cei aproape 4.500 de participanți la eveniment. Unii s-au bucurat de iarba verde, alții de artiștii prezenți la eveniment. Au fost și participanți care au apreciat berea bună și mai ales calitatea concertelor.

Conform programului, rând pe rând, scena a fost ocupată de dansatorii de la 4ForDance și de câștigătorii concursului local de talente „Letters from Transylvania” - Fúvó Shock Orchestra din Reci. Concertul incendiar, și la propriu și la figurat, al trupei Carla׳s Dreams a cucerit iremediabil publicul prezent. „Ploaia aduce bogăție”, a transmis solistul formației din Republica Moldova între două melodii și în uralele fanilor veniți din toată țara să îi vadă live.

Dar trebuie să recunoaștem că petrecerea s-a dezlănțuit cu adevărat sub ochii legendarului Goran Bregović, însoțit de a sa Wedding & Funeral Orchestra, care nu au „iertat” publicul dornic de dans, veselie și voie bună.   

Focul de artificii pregătit de Pyro Events Team, respectiv momentul surpriză pregătit pentru echipa Sepsi OSK – cu explozia de confetti alb – roșii au încheiat apoteotic o seară pe care noi, și știm sigur că și mulți dintre cei prezenți la eveniment, o descriem ca fiind extraordinară, un vis împlinit, un pas înainte.

„Cred că am reușit să facem ceva special pe 15 iunie și că la nivel de evenimente am pus o bornă foarte importantă în istoria acestui județ. Sunt plin de recunoștință și am de transmis patru rânduri de mulțumiri. Primele dintre ele se îndreaptă către plătitorii de bilet, oamenii care au venit la spectacol, care au făcut efortul de a respecta regulile, s-au comportat civilizat și au reușit să creeze o atmosferă incredibilă la concerte, mai ales după ce ploaia a încercat să ne taie tot elanul. Estimările noastre spun că numărul celor prezenți a fost de aproape 4500, ceea ce este absolut măgulitor. În al doilea rând, trebuie să mulțumesc echipei mele. Sunt oameni de birou în marea majoritate, care s-au transformat efectiv și au reușit să facă o muncă de teren incredibilă, deși departe de zona lor de confort. Să lucrezi cu asemenea colegi este cu adevărat o binecuvântare. Apoi mulțumesc sponsorilor și partenerilor! În jurul evenimentului nostru s-au adunat câteva companii și instituții care ne-au fost de un real ajutor și fără de care n-am fi putut face lucrurile la standardul dorit. Nu în ultimul rând, le mulțumesc tuturor voluntarilor. OCV15 nu putea exista fără energia lor fantastică, puterea lor de muncă și dedicarea cu care au răspuns invitației noastre de a pune umărul la construcția acestui eveniment. Deși inițial pentru noi toți OCV15 a fost apogeul a 15 ani de muncă, cred că e de fapt doar începutul pentru tot ceea ce ne vom strădui să facem în anii care vin”, a declarat organizatorul principal al evenimentului, cel fără de care OCV15 nici nu ar fi existat, Daniel Santa.

Experiența OCV15 prin voluntariat

Greu de cuantificat în cuvinte este și sprijinul primit de la cei aproximativ 60 de tineri voluntari, majoritatea de la Asociația de Tineret „Ecou”. Foarte implicați și determinați, aceștia au contribuit cu multă hărnicie la succesul acestui eveniment.

„În primul rând, aș dori să adresez o urare de la mulți ani către Observatorul de Covasna și să felicit echipa de organizare pentru „nebunia” pe care și-a asumat-o și pe care a reușit să o transforme într-un eveniment cum nu s-a mai văzut în Sfântu Gheorghe. Am acceptat fără rezerve invitația de a ajuta la organizare, având în spate și colaborarea de succes de la spectacolele din decembrie 2017 - Acoustic Gala și Gașca Zurli Supershow. A fost un efort consistent depus de cei 30 de voluntari Ecou în acest eveniment, dar faptul că peste 4000 de oameni s-au simțit excelent, în ciuda vremii capricioase, ne-a făcut să ne dedicăm 200%, trup și suflet, pentru succesul acestui concert aniversar. Ca o coincidență, tot în luna iunie, Asociația de Tineret Ecou a împlinit 17 ani. Le mulțumim organizatorilor că au avut încredere în capacitățile acestor 30 de tineri de 15-18 ani și consider că atât noi, cât și organizatorii, am învățat multe din acest eveniment, fiind primul de o asemenea anvergură, iar experiența obținută valorează enorm, sunt sigur că tuturor le va fi de folos în viitor. Vreau să le mulțumesc pe această cale voluntarilor pentru implicare și dedicare, dar mai ales pentru energia fantastică pe care au emanat-o în aceste zile. Bineînțeles, fiind prima experiență de acest gen, au existat lucruri care nu au funcționat perfect, dar acum avem temele pregătite pentru o altă provocare de anvergură, poate și mai mare. Felicitări, dragi voluntari! Felicitări, Daniel Santa! Felicitări întregii echipe de organizare!”, ne-a transmis și președintele Asociației de Tineret „Ecou”, Alexandru Újvárosi-Brezeanu.

OCV15 și Goran Bregović au dus vestea județului Covasna până în Mexic

Printre cei aproape 4.500 de participanți la OCV15 s-a numărat și un cuplu venit la Sfântu Gheorghe tocmai din...Mexic. Aflați într-un tur al Europei, fanii lui Goran Bregović încă din anii ׳95, au auzit de concert și nu au ezitat să își facă drum până la Sfântu Gheorghe, în inima Transilvaniei.  

„Am venit de foarte departe, din Mexic, dar suntem bucuroși să fim aici în România. Când vizitam această țară frumoasă ne-am întrebat întâmplător oare unde mai concertează Goran Bregović. Am fost uimiți să aflăm că îl putem vedea atât de curând și atât de aproape. A fost o surpriză foarte plăcută, excepțională pentru că mixul dintre Goran Bregović și România este foarte bun. Suntem foarte bucuroși că acest eveniment se întâmplă. (...) Abia am ajuns aici, dar ne place la nebunie, nu mai vrem să plecăm. Suntem fanii lui Bregović din 1995 încoace, iar aceasta este prima dată când îl vedem live. A avut concerte în Mexic, dar n-am avut șansa să îl vedem, așa că aceasta este o premieră pentru noi”, ne-au spus, cei doi vizitatori, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Observatorul de Covasna.

Concluziile după un astfel de eveniment sunt multe. Am putea umple pagini întregi ale ziarului numai vorbind despre ce s-a petrecut vineri la Stadionul Sepsi OSK. Dar atât vă mai spunem: acum, nu ne mai sperie ploaia. Nu ne mai sperie frunțile încrețite și nici măcar negativismul. Experiența OCV15 ne-a învățat încă o dată că împreună suntem foarte puternici și că în lupta noastră pentru a avea o comunitate mai unită, o societate mai empatică, o Românie mai frumoasă, avem alături foarte mulți prieteni!

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.