STIREA ZILEI 13 septembrie 2017

Ministrul Petre Daea vine la AgroFeszt

de Iulia Drăghici - Taraș | 1897 vizualizări

Duminică, viața satului covăsnean se mută în centrul orașului Sfântu Gheorghe

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, va fi prezent duminică, 17 septembrie a.c., la AgroFeszt, festivalul dedicat agriculturii și fermierilor din județul Covasna.

Circa 70 de fermieri sunt în echipa de organizare a evenimentului, care își propune să adune mii de vizitatori, în scopul de a înlesni legătura dintre fermieri și locuitorii orașului.

„Sloganul acestui eveniment este să mutăm satul în oraș. Considerăm că locuitorii orașelor au puțină rezervă, într-o anumită măsură, față de tot ce înseamnă agricultură. Poate mulți nici nu știu cum și cu ce se lucrează pământul sau în zootehnie. Încercăm să aducem aceste îndeletniciri, această meserie de agricultor, spre a fi mai apreciate. (...) Trebuie să facem în așa fel încât consumatorul din oraș să aibă încredere mai mare în produsele locale, făcute în mediul rural, în ţinutul nostru, și vrem să promovăm concurența atât între producători, cât și între procesatori”, a declarat, marți, 12 septembrie, într-o conferință de presă, directorul executiv al Direcţiei pentru Agricultură a Județului Covasna, Könczei Csaba. Acesta a mai precizat și că „domnul ministru al agriculturii, Petre Daea, mi-a promis personal că va fi prezent la evenimentul de duminică”.

Organizatorii mai spun că, în cadrul evenimentului, va avea loc și o expoziție–concurs de bovine, pentru patru categorii (viței, juninci, vaci primipare și vaci multipare), care va fi jurizat de specialiști în domeniu.

Mai mult, vizitatorii vor avea ocazia să mângâie animale, să se plimbe cu căruța prin orașul Sfântu Gheorghe, să călărească, dar și să guste diverse preparate tradiționale.

AgroFeszt va găzdui și un concurs de gătit carne de vită la ceaun.

De asemenea, organizatorii promit și concerte și alte program culturale, dar și activități dedicate copiilor.

„Vrem să promovăm și consumul cărnii de vită. Eu zic că va fi un eveniment care va marca, în anii viitori, activitățile de profil agricol. Toată ziua de 17 septembrie vom avea program cultural, dar și programe pentru copii mici, desene și alte îndeletniciri pentru ei. (...) Sper că o să avem prin acest eveniment un câștig pentru domeniul agricol din județul Covasna”, a mai declarat Könczei Csaba.

Activitățile sunt programate să se desfășoare între orele 11:00 și 17:00, în Piața Centrală din Sfântu Gheorghe.

Programul debutează cu o paradă muzicală, care va începe în fața magazinului Șugaș, va continua pe strada Gróf Mikó Imre și se va încheia în Piața Centrală, după care va avea loc deschiderea oficială.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Covasna, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară AgroSic, Direcția pentru Agricultură a Județului Covasna, Asociația Județeană a Crescătorilor de Bovine, Primăria Sfântu Gheorghe, respectiv Fundația LAM.

 

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.