ACTUALITATE 10 iulie 2018

Elevul cu cea mai mare medie la BAC din județ, viitor medic și profesor universitar

de Geanina Lupșa | 8370 vizualizări

Rezultatele finale de la examenul de Bacalaureat l-au plasat în top pe Bogdan Marius Pădure, absolventul Colegiului Național „Mihai Viteazul”

Rezolvarea contestațiilor la examenul de Bacalaureat aduce o răsturnare de situație în topul celor mai mari medii pe județ. Astfel, primul clasat pe Covasna ajunge să fie Bogdan Marius Pădure, absolventul de la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe, cu media 9,73. Perseverența, cea pe care o consideră „cheia succesului”, l-a făcut să aibă încredere în forțele proprii și după ce a cerut o recorectare a lucrării la matematică, media i-a sărit de la 9,26, cât a avut inițial, direct la locul 1 pe județ.

Rezultatele inițiale din 4 iulie l-au clasat pe absolventul Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului, Ioan Stroia, pe primul loc pe județ, care oricum a reușit să obțină o medie cu care poate să fie mândru (9,70 după contestație), însă rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, aduc noutăți.

Noul „număr 1” pe județ, Bogdan Marius Pădure ne-a mărturisit că deși la contestații avea așteptări la o medie frumoasă, nu se aștepta la o mărire atât de semnificativă.

„Doar la matematică am făcut contestație, unde nota inițială a fost 8,25, iar după contestație s-a mărit la 9,65. Mă așteptam la o mărire după contestație, însă nu m-am gândit că se va mări atât de mult încât să ajung primul pe județ”, ne-a declarat absolventul covăsnean.

Viitor medic și profesor universitar

Bogdan a absolvit anul acesta profilul Matematică-Informatică la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe și îşi doreşte să devină medic, dar și profesor universitar. Așadar, emoțiile pentru tânărul covăsnean nu au trecut încă, deoarece urmează să susțină în curând examenul de admitere la Facultatea de Medicină din București.

„Îmi doresc să urmez cursurile Facultății de Medicină din București. Am ales această opțiune datorită pasiunii pentru anatomie și fiziologie și pentru a aprofunda tot ceea ce înseamnă organismul uman. Aș vrea să devin un medic care-și face meseria cu dăruire pentru viața omului.  Aș vrea totodată să devin și profesor universitar”, ne-a mai spus acesta.

Reușita, rezultatul pregătirii constante

Reușita absolventului este rezultatul unei pregătiri constante, pe parcursul întregului ciclu liceal.

„Pentru mine pregătirea a început încă din clasa a 9-a când mi-am pus bazele la materiile principale, ca apoi în următorii ani să le consolidez și la sfârșit de a 12-a să fac o scurtă recapitulare a tuturor. Nu există un termen definit de pregătire, dar ideea este ca puțin câte puțin să evoluezi”, a mai spus absolventul Colegiului Național „Mihai Viteazul” pentru Observatorul de Covasna.

Tot acesta ne-a mai spus că țelul lui nu a fost acela de o obține cea mai mare medie la nivel de județ, ci acela de a acumula cât mai multe informații pentru examenul ce urmează să-l susțină în vederea admiterii la facultate.

„Am învățat fiindcă va urma să dau examen de admitere unde nota de la Bacalaureat nu are nicio influență. Am vrut să fie o medie decentă de care să fiu satisfăcut și să reflecte munca celor 4 ani de liceu”, ne-a precizat Bogdan.

Adolescentul spune cu modestie că, după părerea lui, examenul de Bacalaureat este relativ ușor și orice elev care dă dovadă de puțină seriozitate ar trebui să-l treacă. Totodată, Bogdan a mai subliniat faptul că examenul „maturității” „este un examen ca oricare altul și nu reflectă niciodată ceea ce ai învățat tu în cei 4 ani de liceu”.

Fascinat de biologie, dar și de dans

Întrebat care a fost materia lui preferată, Bogdan ne-a spus că încă din clasa a IX-a a fost fascinat de biologie.

„M-a fascinat materia acelui an și astfel am realizat că vreau să cunosc cât mai bine lumea vie, în special corpul uman. Au urmat olimpiade județene și naționale de biologie, toate amplificând această pasiune”, ne-a mai declarat Bogdan Pădure.

Cât despre Bogdan din spatele notelor frumoase, acesta se descrie a fi persoană ambițioasă, perseverentă, energică, veselă, care vrea să evolueze și să descopere lucruri noi.

„Îmi place să călătoresc, să ies cu prietenii, să fac sport, în special să alerg. În timpul liber adeseori merg în parcurile de aventură, dar nu neglijez nici dansul, care e o pasiune veche. În viitor mi-ar plăcea să aprofundez și partea de fotografie”, ne-a mărturisit Bogdan.

Sfaturi pentru viitorii absolvenți

Absolventul Bogdan Marius Pădure îi sfătuiește pe toți cei ce urmează să susțină în viitor examenul de Bacalaureat să fie conștiincioși, să-și urmărească idealurile și să lupte pentru a-și îndeplini visurile.

Soluționarea contestațiilor la nivel de județ

La nivel de județ, au fost depuse, în 4 iulie, în total 369 contestații. Numărul cel mai mare de contestații s-a înregistrat la proba de la Limba și Literatura Română, 209 contestații, urmând apoi proba obligatorie a profilului, 68 de contestații, cea de la Limba și Literatura Maternă, 48 de contestații și proba la alegere a profilului și specializării, 44 de contestații.

În urma soluționării contestațiilor, au promovat examenul 50 de candidați, arată un comunicat de presă transmis de Inspectoratul Școlar General (IȘJ) Covasna.

Rata de promovabilitate, în creștere după contestații

Rezultatele finale de la examenul de Bacalaureat, făcute publice în data de 9 iulie, arată că la nivelul județului Covasna rata de promovare este 64,20%, în creștere față de rezultatele inițiale, când procentul de promovare era 59,51%.

Rezultatele inițiale arătau că 635 de elevi din județ au reușit să obțină medii de promovare, numărul acestora fiind în creștere după rezolvarea contestațiilor, când 685 de absolvenți ai ciclului liceal au obținut medii de trecere.

Sesiunea de vară a examenului de Bacalaureat arată, după contestații, o rată de promovabilitate de 69,7% la nivel național.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.