STIREA ZILEI 25 mai 2018

Covăsnenii se pregătesc de mondialul de dans din Spania

de Iulia Drăghici - Taraș | 3535 vizualizări

La Bodoc are loc duminică o petrecere câmpenească cu strângere de fonduri pentru reprezentativa de dans din Sfântu Gheorghe

În mai puțin de o lună, 46 de dansatori din Sfântu Gheorghe vor fi prezenți la Barcelona, pentru a lua parte la campionatul mondial de dans „Dance World Cup”, alături de alți 12.000 de participanți din aproape 50 de țări din lume. Prezența covăsnenilor la unul dintre cele mai importante evenimente de profil din industrie se bazează mult pe sprijinul financiar al comunității, astfel că prietenii acestora organizează duminică, 27 mai, un eveniment de strângere de fonduri.   

Petrecerea câmpenească „Direcția Barcelona” va avea loc duminică, 27 mai, de la ora 12:00, la terenul de fotbal din localitatea Bodoc.

„La eveniment se va vinde mâncare și băutură – ca la o sărbătoare comunală. Contravaloarea mâncării și băuturilor vândute la acest eveniment va fi virată în contul drumului către Barcelona. Participanții la eveniment se vor putea distra pe muzică live, iar echipele de performanță își vor prezenta dansurile. Vă așteptăm pe toți cu drag împreună cu familia si rudele voastre”, transmit, coordonatorii evenimentului.

„Îi așteptăm pe oamenii care vor să fie alături de noi la evenimentul de duminică, ca să se simtă bine și să vadă live grupele de performanță. Va fi ca un program de duminică, adică ceva interesant. Te duci la grătar și totodată mai și ajuți”, a spus, pentru Observatorul de Covasna, profesoara de dans Molnár Enikő.

Potrivit calculelor estimative, participarea la mondialul din Barcelona, o premieră absolută pentru județul Covasna, înseamnă aproximativ 1.700 de lei pentru fiecare dansator participant, însă această sumă poate varia în funcție de numărul de dansuri la care acesta ia parte pentru că taxa de participare este separată pentru fiecare categorie sau dans.

„Noi ne pregătim să mergem și în același timp facem aceste evenimente pentru că mai avem nevoie de sponsorizări. (...) Am primit și lista de start la concurs și o să fie foarte greu. Avem peste 10 adversari la fiecare dans, la unele chiar și 30. Acest lucru este și bun, pentru că e farmecul competiției mondiale. O să fie o experiență unică și foarte importantă. Niciodată nu am fost la un astfel de concurs cu atâția participanți din atâtea țări. O să fie chiar și trei scene unde se vor derula competițiile”, ne-a spus coordonatoarea Molnár Enikő.

Cu toate că din rațiuni birocratice Primăria Sfântu Gheorghe nu a putut să îi sprijine financiar pe tinerii dansatori de la Palatul Copiilor din municipiu, primarul Antal Árpád spune totuși că apreciază performanța acestora și că le dorește succes în confruntarea din Spania.

„Nu am putut să le dăm bani. Au depus proiect la Consiliul Local, dar neavând certificat sportiv emis de minister, nu se poate da finanțare pentru participări externe, doar pentru locale. Dar eu îi încurajez. Orice mișcare sportivă de acest gen, de tineri și copii care se mișcă și nu stau în fața televizorului sau în fața calculatorului merită felicitată. Le urez foarte, foarte mult succes!”, a declarat primarul din Sfântu Gheorghe.  

Tinerii dansatori și antrenoarea lor, profesoara de dans modern Molnár Enikő s-au calificat în martie la campionatul mondial Dance World Cup, care va avea loc în Barcelona, Spania, între 23 – 30 iunie, nu cu unul, nu cu două sau trei, ci cu cinci dansuri.

Competiția, cunoscută printre cei din domeniu ca fiind cel mai mare concurs cu diverse genuri de dans pentru copii și tineri din lume, adună anul acesta peste 12.000 de concurenți cu vârste între 4 și 25 de ani. Finala are loc în fiecare an în altă locație, până acum derulându-se și în țări ca Franța, Germania sau Austria.

Persoanele care vor să sprijine participarea tinerilor dansatori la mondialele din Barcelona, dar nu pot să ajungă la evenimentul de duminică de la Bodoc pot o contacteze pentru detalii pe profesoara Molnár Enikő prin e-mail: eni_musetel@yahoo.com.

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.