STIREA ZILEI 10 noiembrie 2017

Concert Ducu Bertzi la Sfântu Gheorghe, de Ziua Națională

de Iulia Drăghici - Taraș | 1460 vizualizări

Acoustic Gala, evenimentul folk al anului vine în județul Covasna în preajma zilei de 1 Decembrie  

Cel mai important eveniment al anului pentru iubitorii muzicii folk și nu numai, Acoustic Gala, ajunge pe 29 noiembrie, în Sala Mare a Teatrului „Tamási Áron” din Sfântu Gheorghe. Invitatul principal al evenimentului este celebrul interpret Ducu Bertzi. Alături de acesta, pe scenă vor urca alți trei artiști de calibru, Irina Furdui (vioară), Constantin Neculae (chitară şi voce) şi Tavi Iacob (clape), dar și Trupa Spam, una dintre cele mai „fresh” formații din folk-ul românesc.

Prima ediție a evenimentului Acoustic Gala powered by Enel este organizată de Asociația de Tineret „Ecou” și Asociația pentru Comunitate, sub patronajul Instituției Prefectului din Județul Covasna, cu sprijinul Consiliului Județean Covasna și al Primăriei Municipiului „Sfântu Gheorghe” și face parte din programul de manifestări dedicate Zilei Naționale a României, sărbătorită pe 1 Decembrie.

„Am răspuns imediat cu „Da” la solicitarea domnului prefect de a face parte din comisia de organizare a evenimentelor dedicate zilei de 1 Decembrie, pentru că Asociaţia de Tineret „Ecou” şi-a propus ca în fiecare an să organizeze câte un eveniment cultural cu prilejul Zilei Naționale. Am şi reuşit, de-a lungul anilor, aducerea unor spectacole de teatru sau muzică, iar aici ca exemple ar fi spectacolele cu Ion Caramitru şi Aurelian Octav Popa, Tania Popa, Daniela Nane şi Ioana Maria Lupaşcu. Anul acesta, alături de Asociaţia pentru Comunitate, propunem publicului din Sfântu Gheorghe un spectacol de muzică folk, avându-i ca invitaţi pe cei de la Trupa Spam şi pe Ducu Bertzi, care revine în oraş după câţiva ani, cu o nouă formulă de concert, alături de Irina Furdui, Constantin Neculae şi Tavi Iacob. Îi invităm pe toţi iubitorii de muzică folk la acest eveniment, indiferent de vârstă sau etnie, suntem siguri că vor pleca încântaţi de la spectacol. Vă aşteptăm!”, spune președintele Asociației de Tineret „Ecou”, Alexandru Ujvarosi – Brezeanu.

Muzică de calitate și un spectacol memorabil

Publicul din județul Covasna va avea astfel ocazia să înceapă șirul activităților dedicate Zilei Naționale cu Acoustic Gala, evenimentul unde muzica folk va fi adusă atât de artiști consacrați, cât și de cei la început de drum.

„Acoustic Gala sper să devină o tradiție, iar anul acesta să fie doar prima din multele ediții care aduc în fața publicului covăsnean și nu numai, atât nume noi din muzica folk, cât și artiști consacrați. Personal mă bucur foarte mult de parteneriatul pe care l-am realizat în acest sens cu Asociația de Tineret „Ecou”, dar și de faptul că am reușit să obținem pentru acest eveniment, sprijin din partea mediului privat, de această dată prin compania Enel. Vreau să le mulțumesc și tuturor instituțiilor locale care au susținut proiectul nostru și îi invit pe toți cititorii să se bucure pe 29 noiembrie de muzică de calitate, într-un spectacol sper eu memorabil”, spune președinte al Asociației pentru Comunitate, Daniel Santa.

Notă de culoare în peisajul manifestărilor de 1 Decembrie

Potrivit organizatorilor evenimentelor dedicate Zilei Naționale, prezența marelui artist Ducu Bertzi se dorește a fi o notă de culoare în peisajul manifestărilor organizate de 1 Decembrie.

„Pentru Acoustic Gala nu cred că trebuie să facem multă reclamă pentru că participarea lui Ducu Bertzi, unul dintre cei mai mari și îndrăgiți folk-iști, spune cam totul. Știu că artistul a mai fost prezent cel puțin într-un spectacol în urmă cu câțiva ani tot de 1 Decembrie, prin urmare, cred că e de bun augur o reeditare a unui concert cu prezența domniei sale. Sper să fie o notă de culoare în peisajul manifestărilor dedicate zilei de 1 Decembrie și cred că așa va fi acest spectacol”, ne-a declarat și prefectul județului Covasna, Sebastian Cucu.

Acoustic Gala powered by Enel aduce în fața publicului covăsnean cea mai „fresh” trupă din folk-ul românesc, Trupa Spam. Trupa a fost înființată în 2014 și conform propriilor declarații abordează un stil muzical pozitiv și versuri cu substrat ce tratează cu umor teme actuale, încadrându-se în segmentele Folk și Pop-Rock. Formația și-a lansat primul album intitulat „Drumul” în 2015, care a fost nominalizat la Premiile Muzicale Radio România Actualități și a obținut premiile „Albumul Anului 2015” și Piesa Anului 2015 la Premiile ForeverFolk. În toamna acestui an, Trupa Spam a lansat un nou album, intitulat „Facem dragoste”.

Invitatul principal al galei este interpretul Ducu Bertzi, autorul marilor şlagăre „M-am îndrăgostit numai de ea”, „Suflet fără chei” sau „Omul pădurii”. Debutul său pe o scenă recunoscută a avut loc în 1976, la Baia Mare, în cadrul manifestărilor organizate de Cenaclul Flacăra, unde a activat până în 1985. Printre piesele care au rămas în memoria publicului se numără „Când s-o-mpărţit norocu’”, „Şi de-ar fi” sau „Floare de colţ”. Alături de el, se vor afla alți trei artiști de calibru: Irina Furdui (vioară), Constantin Neculae (chitară şi voce) şi Tavi Iacob (clape).

Despre bilete

Concertul este programat să înceapă la ora 20:00. Accesul la eveniment se face pe bază de bilete, care costă 15 lei. Acestea se găsesc și la prețul redus de 10 lei, pentru elevi, studenți și pensionari.

Biletele sunt disponibile pe site-ul www.covasnamedia.ro, la Biroul de Evenimente al Primăriei Sfântu-Gheorghe din strada Libertății, la sediul Observatorul de Covasna și la difuzorii volanți.

Săptămâna viitoare se publică programul complet al evenimentelor de 1 Decembrie

Programul definitivat și complet al evenimentelor organizate cu ocazia zilei de 1 Decembrie va fi făcut public la începutul săptămânii viitoare, spun organizatorii, care promit activități pentru toate vârstele și preferințele.  

„Ne-am străduit, ca și în ceilalți ani, să avem o paletă cât mai largă de manifestări, de la cele științifice, culturale, de divertisment, sportive, atât pentru adulți, cât și pentru copii, astfel încât să cuprindem o arie cât mai mare de gusturi în acest program. Avem spre exemplu, concursuri de istorie pentru copii, simpozion pe tema „Intelectualii români din sud-estul Transilvaniei participanți la pregătirea Unirii”, avem o Cupă de mini-fotbal pentru liceeni, spectacol cu Fuego, un spectacol omagial Grigore Vieru și multe altele. Evenimente vor fi și în alte localități, ca de exemplu la Covasna, unde vom avea un spectacol de folclor cu Ion Crețeanu și Florin Vasilică. Nu ne dorim altceva decât ca la toate aceste evenimente, pe lângă ceremoniile oficiale care se vor desfășura la Sfântu Gheorghe, Covasna, Întorsura Buzăului, Târgu Secuiesc să participe cât mai mulți cetățeni și să se bucure de evenimente și de Ziua Națională”, a concluzionat coordonatorul principal al evenimentelor, prefectul Sebastian Cucu.

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.