SPORT 3 noiembrie 2015

„Viitorul Hocheiului Românesc” se joacă pe iarbă

de Sever Ioan Miu | 957 vizualizări

În cadrul evenimentului „Viitorul Hocheiului Românesc” din programul Pierre de Coubertin, 36 de elevi din clasele II-IV din județele Covasna și Brașov sunt inițiați în tainele hocheiului pe iarbă, la Sfântu Gheorghe. Ultima etapă a programului, de pregătire sportivă, a început duminică și va lua sfârșit pe data de 8 noiembrie.

Evenimentul este organizat de Federația de Hochei pe Iarbă în șase județe din țară, la Sfântu Gheorghe bucurându-se și de colaborarea Hockey Club din oraş.

„Prima etapă, de selecție, a avut loc între 12 și 30 octombrie. Etapa actuală este una de pregătire sportivă, de instruire, un fel de tabără. De la Brașov vin 24 de elevi, din clasele II-IV ale Colegiului Tehnic Mircea Cristea, iar programul le asigură cazare și masă. Cei de la Sfântu Gheorghe vin de la Colegiul Székely Mikó și au masa asigurată”, a declarat președintele Hockey Club Sfântu Gheorghe, Dumitru Iordan.

După 8 noiembrie, cei care vor dori să mai practice acest sport vor fi legitimaţi în orașul de unde provin și vor veni la antrenamente. Copiii vor putea face performanță într-un sport în care jucătorii din Sfântu Gheorghe s-au remarcat la nivel înalt.

„La Sfântu Gheorghe am avut o echipă bună de fete care are la activ câteva campionate naționale. În anul 2003, echipa României la Hochei pe Iarbă, campioană balcanică, le-a avut în componență și pe fetele noastre: surorile Jakab-Benke Hajnalka și Biborka, Sipos Kincső și Balla Orsolya. Echipa Székely Mikó a jucat la juniorii mari, iar anul trecut Daczó Attila a fost portarul echipei Naționale”, a povestit Iordan.

 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.