SPORT 22 octombrie 2014

Victorie uriaşă! Simona Halep a învins-o clar pe Serena Williams

de Covasna Media | 540 vizualizări

Americanca Serena Williams, liderul absolut al tenisului feminin, a fost pulverizată de românca Simona Halep, după un meci extraordinar.

Jucătoarea română de pe locul 4 în lume s-a calificat în semifinalele Turneului Campioanelor, după o demonstrație de tenis sublim: 6-0, 6-2 în fața Serenei Williams.

Simona Halep (23 de ani) a reușit azi cel mai bun meci al carierei, zdrobind-o pe cea mai titrată jucătoare aflată încă în activitate, care stă de 88 de săptămâni pe prima poziție a clasamentului WTA.

Meciul a fost, în esență, un nou episod dintre trecutul și viitorul tenisului mondial.

Serena Williams a ales, așa cum face în fiecare meci, serviciul. Însă principala sa armă a trădat-o azi aproape de fiecare dată. Americanca în vârstă de 33 de ani a greșit enorm, în timp ce Simona a lovit exact (o singură eroare neforțată în primul set), și-a păstrat calmul și a făcut spectacol.

Prima manșă a durat doar 20 de minute, iar Simona i-a permis americancei să pună doar nouă puncte pe tabela de marcaj. Williams a comis mai mult de o greșeală neforțată pe minut în prima parte a duelului.

Cu toate că nu pierduse niciodată în fața româncei în carieră, Serena a dat semne că este pe teren abia în al nouălea game al meciului, pe care l-a câștigat cu destule emoții, evitând primul eșec la zero din remarcabila ei carieră.

Williams a început să forțeze, însă Simona a rezistat extraordinar și s-a desprins la 3-1, după primul game mai dificil pe propriul serviciu.

Serena a schimbat de trei ori rachetele în meci, dar nu ele au fost problema azi. Simona a câștigat din nou pe serviciul adversarei și apoi a închis meciul, zdrobind toate șansele de break ale redutabilei sale adversare.

A fost cel mai mare meci din viața mea. Nu știu cum să exprim în cuvinte. Sunt foarte fericită. Le mulțumesc prietenilor mei, fără ei n-aș fi reușit”, a spus Simona Halep după meci.

Cu toate că o zdrobise și pe senzația canadiană Eugenie Bouchard (20 de ani) în prima partidă, Simona Halep a avut nevoie de doar o oră și cinci minute pentru a zgudui lumea tenisului.

Pentru tânăra din România urmează ultimul meci al Grupei Roșii, cu Ana Ivanovici, din Serbia, și apoi semifinalele super-competiției din Singapore.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.