SPORT 12 februarie 2018

Victorie pentru Acvile în Finlanda

de Covasna Media | 620 vizualizări
Sursa foto - FR Baschet
Sursa foto - FR Baschet

Echipa natională de baschet feminin a României a obținut o victorie la scor, 80-59, în fața naționalei Finlandei, în a treilea meci al campaniei de calificare la FIBA Women’s EuroBasket 2019.

Partida s-a jucat la Helsinki, iar tricolorele au condus pe toată durata partidei, acest lucru permițându-i selecționerului Dragan Petricevic să ruleze pe parchet întreg lotul de 12 jucătoare.

Meciul a consemnat și debutul în naționala de senioare a tinerei Irina Părău (17 ani), cea care a jucat aproape 4 minute și a contribuit cu o recuperare în statistica României. Aceasta a debutat în Liga Națională, pentru Universitatea Cluj, la recenta partidă cu Sepsi SIC Sf. Gheorghe.

Cea mai bună marcatoare a României a fost Ashley Walker, cea care a fost aproape de double-double, cu 17 puncte (1x3) și 9 recuperări. Au mai marcat: Annemarie Gödri-Părău  16p, Ancuța Stoenescu 10p (2x3), Elisabeth Pavel 10p, Sonia Ursu 8p, Gabriela Mărginean 7p (1x3), Gabriela Irimia 5p, Ioana Ghizila 3p (1x3), Teodora Neagu 2p, Dora Ardelean 2p.

Imediat după partida, Ashley Walker a declarat: “Astăzi, toate fetele am intrat pe teren hotărâte să ne facem jocul de care suntem în stare. Am fost extrem de determinate, antrenorul nostru ne-a pregătit foarte bine pentru această partidă și mă bucur că noi am triumfat, deși a fost un joc epuizant din punct de vedere fizic pentru ambele echipe”.

La rândul lui, Dragan Petricevic a spus: “A fost un bun joc de baschet astăzi. În ciuda rezultatului, nu ne-a fost ușor să câștigăm în fața Finlandei, am muncit foarte mult, am alergat extraordinar de mult. Mă bucur că, mental, am fost extrem de pregătiți pentru acest joc epuizant fizic. Îmi felicit jucătoarele, este victoria lor, fără dubiu. Jos pălăria pentru risipa de efort pe care au făcut-o. De asemenea îmi felicit și staff-ul, cu toții am făcut o treabă foarte bună împreună”.

Pentru Romania urmează miercuri partida contra Sloveniei, de asemenea în deplasare, pe 14 februarie.

Sepsi Sic Sf. Gheorghe a contribuit la acest succes prin evoluția unor jucătoare precum emblematica Annemarie Gödri-Părău, Ancuța Stoenescu sau Teodora Neagu.

Mult succes mai departe!

Cristian Frisk

 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.