SPORT 18 august 2010

Triatlonul Europei Centrale se încheie la Sfântu-Gheorghe

de Monica Vrânceanu | 407 vizualizări
Zona centrală din Sfântu-Gheorghe va găzdui, în acest final de săptămână, cea de-a şasea ediţie a Turneului de Triatlon al Europei Centrale - Cupa Tri-Aluta, care va aduce aici în jur de 150 de participanţi din România, Slovacia, Ungaria, Slovenia, Croaţia şi Serbia. Competiţia va avea startul duminică dimineaţă la ora 10,30 şi urmează să cuprindă trei probe: 750 de metri de înot la Ştrandul municipal, 20 de kilometri

Zona centrală din Sfântu-Gheorghe va găzdui, în acest final de săptămână, cea de-a şasea ediţie a Turneului  de Triatlon al Europei Centrale - Cupa Tri-Aluta, care va aduce aici în jur de 150 de participanţi din România, Slovacia, Ungaria, Slovenia, Croaţia şi Serbia.

Competiţia va avea startul duminică dimineaţă la ora 10,30 şi urmează să cuprindă trei probe: 750 de metri de înot la Ştrandul municipal, 20 de kilometri de ciclism şi cinci kilometri de alergat - în centrul oraşului Sfântu-Gheorghe. Participanţii vor avea vârste cuprinse între 20 şi 69 de ani, fiind împărţiţi pe grupe de vârstă din cinci în cinci ani.

Potrivit reprezentantului Clubului  ASC Tri Aluta - principalul organizator în România al acestei competiţii, Madaras Daniel, ediţia de la Sfântu Gheorghe este cea care închide practic Turneul de Triatlon al Europei Centrale. Câştigătorul acestei ultime ediţii, precum şi câştigătorii categoriilor de vârstă participante, vor primi ca premiu înscrieri gratuite la Campionatul Mondial de Triatlon care va începe pe 11 septembrie la Budapesta, urmând să existe inclusiv premii în bani pentru cei care vor face performanţă.

„Organizăm în cadrul acestei competiţii şi o ştafetă pentru copii, astfel încât să-i familiarizăm pe cei mici cu acest tip de activitate sportivă. În alte ţări, la competiţii de acest gen se înscriu şi peste 1.000 de oameni, în România nu este deocamdată cazul, dar cred că va deveni şi aici mai popular dacă vom fi perseverenţi”, a declarat Madaras Daniel.

Pentru doritori, înscrierea se poate face pe site-ul concursului www.trialuta.ro sau direct la locul concursului, duminică. Taxa de înscriere a fost fixată la şapte euro de persoană, organizatorii urmând să ofere participanţilor tricoul competiţiei, apă, dulciuri, banane, un cip de măsurare a distanţelor parcurse, precum şi o sacoşă a concursului, la final.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.