SPORT 2 iulie 2018

Triatlonul „Cupa Háromszék” a fost amânat

de Geanina Lupșa | 767 vizualizări

Condițiile meteo nefavorabile au determinat organizatorii să ia această decizie

Ediția cu numărul 27 a triatlonului „Cupa Háromszék”, care trebuia inițial să se desfășoare pe data de 30 iunie, a fost reprogramată de către organizatori pentru data de 21 iulie, din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Probele se vor derula la Valea Crișului, respectiv la Șugaș Băi.

 „Concursul de triatlon s-a amânat din cauza condițiilor meteo până pe 21 iulie, inițial era programat pe data de 30 iunie, dar e imposibil de organizat din cauza vremii, pentru că plouă. Împreună cu Federația Română de Triatlon, noi, organizatorii din cadrul Asociației Alpin Sport, am decis de comun acord să amânăm evenimentul până pe 21 iulie. Ar fi fost imposibil de derulat acest concurs, nu aveam cum să mergem cu bicicleta 30 de kilometri pe noroiul acesta”, a declarat pentru Observatorul de Covasna, membrul Asociației Alpin Sport din Sfântu Gheorghe, Könczei Csaba.

Potrivit organizatorilor, triatlonul se va desfăşura în data de 21 iulie, pe trei categorii: traseul olimpic, mini-triatlon, traseul pentru copii.

Traseul olimpic

Prima probă constă în parcurgerea a 1500 de metri (înot), a doua probă, aproximativ 30 de kilometri (ciclism), iar ultima probă constă în parcurgerea a 9 kilometri (alergare).

„Proba de înot, 1500 de metri, se va desfășura în lacul de la Valea Crișului, după înot urmează tranzitul pe bicicletă, 28,7 de kilometri ciclism, de la Valea Crișului până la Șugaș Băi, tranzitul doi, de la bicicletă la alergare, care presupune încă 9 kilometri alergat”, ne-a mai spus Könczei Csaba.

Traseul mini-triatlon

Cei care vor participa la traseul mini-triatlon vor avea de parcurs jumătate din distanțele din cadrul traseului olimpic.

Traseul pentru copii

Referitor la traseul pentru copii, aceștia vor parcurge aproximativ 100 de metri la proba de înot, 3-4 kilometri ciclism și 1 kilometru alergare, potrivit organizatorilor.

„Nici anul acesta nu vom dezamăgi participanții. Competiția va fi o adevărată aventură. Pregătiți-vă pentru o competiție plină de adrenalină”, au scris organizatorii triatlonului pe Facebook.

Copiii sub 18 ani pot participa cu acordul părinților, iar înscrierile se pot face online, accesând link-ul https://www.alpinsport.ro/ro/ , până în data de 17 iulie.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.