SPORT 9 septembrie 2014

Szabó Csongor, aproape de titlul naţional

de Székely Emőke | 824 vizualizări

Campionatul Național de Raliuri își va desemna câștigătorii în ultima etapă

De mult nu s-a mai întâmplat ca soarta Campionatului Național de Raliuri – clasa 9 – să se decidă în ultima etapă. Deocamdată pilotul covăsnean Szabó Csongor se află în fruntea clasamentului, dar este urmat la doar câteva puncte diferență de Bogdan Barbu și Sebastian Gioarsa, urmând ca cel care va câștiga ultima etapă să ia totul.

„Nici nu îmi amintesc când a fost ultima dată o astfel de situație. De obicei înaintea ultimei etape se știe deja cine e campion, iar cei de pe locurile doi sau trei au doar șanse matematice. Acum bătălia este deschisă, cel care va câștiga va lua totul” – ne-a declarat pilotul Szabó Csongor, cel care împreună cu copilotul Marcus Andreoiu au câștigat etapa de săptămâna trecută de la Iași.

Urmează așadar ultima confruntare, Raliul Harghitei, care va avea loc la sfârșitul lunii la Odorheiu Secuiesc. Szabó spune că sunt pregătiți atât din punct de vedere al mașinii, cât și fizic și psihic, și că vor da totul pentru a câștiga.

„Raliul Iașiului, precum și Raliul Harghitei sunt cursele mele preferate, traseul mi se potrivește. Ambele se desfășoară pe un teren tare, care încearcă mașina din greu. După etapa de la Iași vom reconstrui mașina, vom schimba toate acele componente care ne-ar putea produce surprize neplăcute. După ce vom fi pe traseu și vom face recunoașterea, vom stabili și tactica. Cu siguranță vom ataca, rămâne de văzut la care probă specială” – spune Szabó.

Întrebat dacă este pregătit și pentru o cursă pe ploaie, pilotul a spus că speră să fie o cursă uscată pentru că din punct de vedere al conducerii este mai ușor, traseul nu alunecă, dar dacă va ploua, măcar nu va fi praf și căldură în mașină.

„Vremea este un element imprevizibil. Dacă e vreme frumoasă, e vreme frumoasă pentru toată lumea, dacă plouă, toți pilotăm în ploaie. Ce pot să vă spun este că noi vom da totul. Fie ca cel mai bun să câștige” – a concluzionat Szabó Csongor.

Raliul Harghitei va avea loc la Odorheiu Secuiesc în perioada 26-27 septembrie.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
ac5ceptabil, 11 septembrie 2014
Felicitäri fratelo !!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.