Sute de participanţi la Zilele Sportive
Numeroase ramuri sportive, atât individuale, cât şi de echipă, meciuri interesante, atipice, sportivi de ocazie, precum şi profesionişti şi o Gală la care a invitatul de onoare a fost comentatorul sportiv Cristian Ţopescu - acestea sunt cuvintele care au făcut legea la acest sfârşit de săptămână la Sfântu-Gheorghe.
Amânate din cauza faptului că la începutul lunii mai au avut loc Zilele Sfântu-Gheorghe, Zilele Sportive s-au dovedit şi în acest an a fi o ocazie bună pentru a mişca mulţi cetăţeni din oraş şi nu numai. Dat fiind faptul că în acest an Sfântu-Gheorghe împlineşte 550 de ani de la prima atestare documentară ca oraş, şi în cadrul Zilelor Sportive au avut loc evenimente care s-au desfăşurat sub egida acestui eveniment istoric. Vineri, de exemplu, a avut loc o ştafetă de alergare de 550 de minute, unde au alergat elevi de la diferite şcoli din oraş, dar şi personalităţi ale administraţiei publice.
Între evenimentele care au mişcat multă lume se numără competiţiile „cea mai sportivă clasă” sau „cea mai sportivă firmă”. Deja tradiţionalele partide de fotbal dintre jurnalişti şi artişti, sau membrii Consiliului Local Sfântu-Gheorghe contra celor ai Consiliului Judeţean Covasna au adunat în Sala Sporturilor Szabó Kati sute de persoane.
O Gală unică
Fără îndoială, evenimentul culminant al acestor Zile Sportive a fost Gala Sportului, ce a avut loc sâmbătă seara la Sala Sporturilor Szabó Kati şi unde au fost decernate 35 de premii celor mai buni juniori, seniori şi antrenori din oraş.
Invitatul de onoare al galei a fost Cristian Ţopescu, care a rostit şi la Sfântu-Gheorghe cuvintele pe care le spune în comentariile care l-au făcut celebru: „glorie învingătorilor, onoare învinşilor”. Premiile au fost acordate de către primarul Antal Árpád, care a spus că „cei ce fac sport o singură dată pe an îi premiază pe cei ce fac acest lucru zi de zi şi obţin performanţe notabile”.
La Gala din acest an au apărut şi câteva ramuri noi de sport, cum ar fi culturismul, hocheiul pe iarbă, cartingul sau escaladarea de perete artificial, ramuri mai puţin cunoscute, dar la care Sfântu-Gheorghe are sportivi cu rezultate frumoase în diferitele competiţii naţionale.
Estera Dobre, din nou cea mai bună
Sportiva anului în Sfântu Gheorghe este, ca şi anul trecut, luptătoarea Estera Dobre. Ea are în palmares 18 medalii de aur la diverse turnee naţionale, inclusiv titluri de campioană naţională, dar mai ales patru impresionante medalii de argint obţinute la Campionatele Europene în 2007, 2009, 2010 şi 2011, plus o participare la Olimpiada de la Beijing din 2008, împreună cu Lotul Olimpic al României.
Duminică a avut loc şi un meci de fotbal de nostalgie, disputat între vechile echipe simbolice ale oraşului: IMASA - Electro. Partida s-a desfăşurat în amintirea meciurilor memorabile din anii ’80, iar foştii colegi au comemorat şi amintirea jucătorilor trecuţi în nefiinţă.
Trebuie să amintim şi competiţiile de sporturi mai puţin cunoscute sau nu atât de populare, cum ar fi squashul şi badmintonul, sau pe cele care au fost spectaculoase - concursul de îndemânare auto.
Acestea, împreună cu sporturile de echipă iubite în oraş şi cu cele individuale la care Sfântu-Gheorghe a obţinut în 2011 rezultate remarcabile - atletism sau lupte, au făcut din Zilele Sportive din acest an un eveniment colorat, în care toată lumea a găsit ceva pe plac.
Cea mai bună sportivă a judeţului, luptătoarea Estera Dobre (dreapta) alături de Cristian Ţopescu, de antrenorul Matefy Arpad şi de colega de la CSM, Mihaela Munteanu
Primul (stânga) şi ultimul (dreapta) schimb al ştafetei de 550 de minute care a pornit de la Stadion şi s-a terminat în Parcul Central
Partida dintre echipele IMASA şi Electro anilor ’80 s-a terminat nedecis, 2-2