SPORT 19 iulie 2019

Șugaș Race 2019: sărbătoarea sportului de anduranță

de Covasna Media | 849 vizualizări

S-a dat startul înscrierilor la cel mai mare eveniment de promovare a sportului și stațiunii Șugaș

Cel mai mare eveniment de anduranță al județului și totodată de promovare a stațiunii Șugaș Băi din Sfântu Gheorghe, Șugaș Race, a dat startul înscrierilor pentru ediția cu numărul 7. Cursa de alergare montană, la care iau parte anual sute de participanți din toată țara, este programată pe data de 12 octombrie.

Acțiunea sportivă  combină  astfel culorile toamnei cu traseele frumoase care se găsesc în zonă. 

„Evenimentul e deschis atât sportivilor amatori cât și elitelor, având 3 trasee special amenajate pentru eveniment. Și anii trecuți am reușit, mulțumită unor eforturi susținute din partea sponsorilor și partenerilor să avem un fond de premiere generos, fapt care a atras foarte mulți sportivi valoroși”, ne-a declarat președintele Asociației CovAlpin, organizatorul evenimentului, Tiberiu Andrei Poștoacă.

Cursele au un puternic caracter montan, fiecare dintre ele cumulând diferențe de nivel destul de serioase. Indiferent la care din curse te înscrii, ești când la deal, când la vale. Pulsul îți bubuie în tâmple, oxigenul parcă nu îți mai ajunge. Dar e ca o evadare a spiritului, dacă vreți. Bucuria de a concura alături de atâția oameni frumoși, priveliștile pitorești și culorile calde de toamnă îți vor odihni psihicul, la finalul unei zile deloc ușoare.

Evenimentul pregătește 4 curse:

  • Kids Race – a fost creată cu scopul de promova și încuraja mișcarea în rândul celor mici. Astfel o bună parte din părinții care participă la una din curse își pot înscrie copiii la cursa celor mici. Înscrierea este gratuită, iar copiii primesc diplome și medalii.
  • Hobby -7 km 300D+, destinată în special celor care vor să schimbe stadionul și asfaltul și să încerce alergarea montană. Garantat nu vor mai reveni vreodată la turele plictisitoare și monotone de stadion...
  • Speed- 17 km, 700D+, este o cursă rapidă și solicitantă. Se pretează foarte bine atât celor care sunt mai la început de drum, cât și sportivilor rapizi. Peisajele te vor lăsa fără cuvinte, în mod cert.
  • Raid- 27 km, 1100D+, este o cursă deja chiar cu tine însuți. La 27 km vorbim deja de anduranță. Coborâri abrupte și urcări care par că nu se mai termină? Ai nimerit bine!

Organizatorii au „ridicat ștacheta”, au reanalizat unele aspecte și posibilități și au decis să încerce să adune la start în jur de 400 participanți. 

Rămâne de văzut în ce măsură vom reuși pentru că sunt multe necunoscute și posibilitățile de finanțare sunt limitate. Traseul de anul acesta va rămâne cel de anul trecut și va lega 3 stațiuni-centre de apă minerală, respectiv  Șugaș Băi, Vâlcele și Belin. Prin acest eveniment urmărim nu doar popularizarea acestor discipline, ci și promovarea turistică a județului nostru. Practic concurenți din toată țara iau contact cu ținutul nostru, cu locuri noi, ne cunosc zona, bogățiile și obiceiurile, ceea ce e de dorit. Traseele de alergare montană vor avea 7 km, 17 km și 27 km”, a mai spus organizatorul evenimentului. 

Experiența voluntariatului 

Evenimentul oferă ocazia celor dornici de aventură și de ceva nou să facă parte chiar din echipa organizatorilor, în calitate de voluntari. Cei interesați vor primi un atestat de certificare a stagiului de voluntariat, spun organizatorii.

Evenimentul e deschis și voluntarilor. Oricine vrea să încerce activitatea de voluntariat în organizarea unui asemenea eveniment e binevenit să o facă. Avem pe site o secțiune unde te poți înregistra într-o bază de date, urmând ca noi să te contactăm. Asigurăm cazare, masă, training și voie bună și o experiență de neuitat”, mai informează Tiberiu Andrei Poștoacă. 

Se caută și sponsori 

Firmele și antreprenorii care rezonează cu activitățile evenimentului și cu scopul principal al acestuia sunt încurajați să îi contacteze pe organizatori.  

Noi suntem în căutare continuă de posibile surse de finanțare. Cu cât se dezvoltă mai mult, cu atât îi va crește inerția, deci pe viitor ar trebui să ne fie mai ușor cu organizarea. Dar e nevoie de investiții, ca peste tot. Nu mai concurează nimeni pentru o medalie și o diplomă, ca odinioară. E îmbucurător că sportul de anduranță a evoluat foarte mult în România. Sunt mulți sportivi care trăiesc din astfel de concursuri, dar sacrificiile sunt enorme și performanța costă. Ei sunt cei care dau nivelul unei competiții, dar totodată ei sunt cei care adesea inspiră foarte mulți amatori. De asta e foarte important să strângem și amatori, dar și sportivi de elită”, mai spune organizatorul evenimentului. 

Evenimentul este organizat de Asociația CovAlpin, cu sprijinul financiar al DJTS Covasna și al Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe.

Detalii legate de înscriere, trasee și regulament sunt disponibile pe www.sugasrace.ro

Filmul evenimentului 2018 îl puteți vedea aici: https://www.youtube.com/watch?v=vDMzaPo55yI

Sursa: Comunicat de presă.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.