SPORT 12 octombrie 2021

Șugaș Race – „sărbătoarea sportului de anduranță” a avut loc în weekend

de David Leonard Bularca | 1088 vizualizări

Evenimentul a fost dedicat alergărilor montane și mountain bike-ului 

Șugaș Race s-a aflat la finalul săptămânii trecute la a VIII-a ediție. Aproape 230 de participanți s-au bucurat de timpul liber și au răspuns provocării organizatorilor. Concurenții au putut fie să alerge pe anumite trasee, fie să participe la cursa de mountain bike.

„Evenimentul destinat alergării montane și mountain bike-ului a ajuns la cea de-a 8-a ediție în acest weekend.  Partenerul strategic și organizatoric al evenimentului a fost Visit Covasna prin Asociația de Dezvoltare a Turismului în Județul Covasna. Concurenții s-au putut bucura de trasee spectaculoase prin care am încercat să arătăm și să promovăm cât mai bine resursele naturale și turistice ale județului împreună cu toți potențialii actori de care se leagă un asemenea eveniment”, au transmis organizatorii într-un comunicat de presă.

Proba de alergare montană a avut cei mai mulți participanți

Sâmbătă, 9 octombrie, a avut loc proba de alergare montană. În cadrul acestei competiții concurenții au putut alege pe ce traseu își doresc să ia parte la cursă, având trei variante la dispoziție. 

„La alergare montană traseele au măsurat 7 Km (hobby), 17 km (speed) și 27 km (Raid). Câștigătorii curselor au fost (în ordine, locurile I, II, III):

Cursa Hobby masculin: Pulugor József, Marin Eduard, Grama Tudor;

Cursa Hobby feminin: Miklos Jacinta, Stănică Oana-Ștefania, Ladó Erika;

Cursa Trail Run Speed masculin: Kovács Szabolcs, Stoica Silviu, Stroia Alexandru;

Cursa Trail Run Speed feminin: Réka Bálint, Ibadula Aifer, Tina van Heerden;

Cursa Trail Run Raid masculin: Damian Bogdan, Ivănescu -Gliga Andrei, Kelemen Péter;

Cursa Trail Run Raid feminin: Tuzson Ágnes, Ungureanu Alexandra”, se arată în comunicatul de presă.

Ediția din acest an a venit și cu o premieră. Un participant la competiție a reușit să înregistreze un nou record în cadrul cursei Ride.

„Sâmbătă, la proba de trail run, cursa Raid, am avut surpriza și plăcerea de a premia suplimentar câștigătorul care a reușit să doboare recordul cursei. Acesta aparținea lui Leonard Mitrică și era de 01:52:39. Damian Bogdan a reușit să parcurgă cei 27 km și 1180D+ într-un timp de 1:50:22 secunde, doborând precedentul record cu mai bine de 2 minute. Felicitări și pe această cale”, au mai precizat organizatorii Șugaș Race. 

De asemenea, la eveniment au participat chiar și copii, iar în cadrul cursei destinate lor au fost înscriși 16 concurenți.

Mountain bike, peste 50 de participanți

Dacă sâmbătă s-a alergat, ziua de duminică a fost destinată adrenalinei. Astfel, 53 de concurenți au participat la cursa de mountain bike.

„Duminică, pe o vreme însorită, la mountain bike au luat startul 53 de concurenți. Traseele au măsurat 35  respectiv 65 km. Câștigătorii curselor au fost (în ordine, locurile I, II, III)

Cursa MTB Speed masculin: Kölcze Áron, Buse Victor-Ștefan, Czifra Iosif;

Cursa MTB Speed feminin: Tuzson Ágnes, Ianus Monica, Barbaras Viorica;

Cursa MTB Raid masculin: Málnási József Attila, Ilyés Ferenc, Pál Eugen”, au transmis reprezentanții Șugaș Race.

Organizatorii au ținut să le mulțumească și voluntarilor, care i-au ajutat pe concurenți pe tot parcursul competițiilor.

Evenimentul a fost realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe și a Direcției Județene de Sport și Tineret Covasna, dar și cu ajutorul oferit de sponsori, IJJ și IPJ Covasna, poliția locală, ocoalele silvice private și de stat, societatea de salubrizare Tega, dar și Alpinsport, Vadon și Rekreativ. 

Ediția a IX-a, din 2022, ar urma să se desfășoare pe 8 și 9 octombrie. 

Sursa foto: organizatori Șugaș Race

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.