SPORT 14 martie 2024

Sportivul Ciprian Anton, în echipa României la o competiție de top, în Letonia

de Iulia Drăghici - Taraș | 1622 vizualizări

Ciprian Anton din Sfântu Gheorghe reprezintă din nou comunitatea la nivel înalt. Sportivul face parte din echipa națională de tenis în scaun rulant a României care, în perioada 13 - 17 martie, participă la prestigioasa competiție BNP Paribas World Team Cup European Qualification. Evenimentul are loc la Jurmala, în Letonia.  

Din echipa României, alături de Ciprian Anton, mai fac parte Daniel Dănilă, Mihai Gaiță și Ionuț Filișan - care este și căpitanul. 

Competiția se desfășoară pentru calificarea la turneul mondial World Team Cup, echivalentul Cupei Davis. La acest turneu participă 13 țări, cele mai bine din Europa.

Pentru mine personal este o ocazie foarte bună să mă mențin în formă, să am obiective, să tind să particip la competiții cât mai mari, internaționale. Așa cum am spus de fiecare dată, mă simt foarte mândru să reprezint România, comunitatea noastră și orașul nostru ca sportiv paralimpic peste tot pe unde mă duc”, a spus, pentru covasnamedia.ro, Ciprian Anton. 

Miercuri, 13 martie, echipa sa a jucat împotriva Ungariei, care s-a impus cu 1-2. 

De 17 ani de când formăm această echipă, ne întâlnim cu sportivi pe care îi cunoaștem de mult timp și s-au legat prietenii. Suntem ca o mare familie. Pe teren ne luptăm, dăm totul, iar după terminarea meciului ne relaxăm împreună, povestim, facem schimb de experiență. E minunat! De cele mai multe ori, avem de învățat de la celelalte federații sau celelalte echipe despre cum funcționează sistemul la ei în țară”, ne-a mai declarat Ciprian Anton. 

După terminarea acestui turneu, sportivii se întorc acasă, unde vor continua activitatea intensă, pentru că în luna august vor participa la un alt turneu internațional, la București Open, iar imediat după urmează Pitești Open. 

La competiții sunt așteptați sportivi din cel puțin 20 de țări. 

Tot în august, Ciprian Anton va fi din nou șeful delegației pentru lotul României calificat la Jocurile Paralimpice de la Paris. 

Potrivit unui comunicat de presă, Federația Română de Tenis a început, în urmă cu 10 ani, un program de promovare a tenisului în scaun rulant, organizând în fiecare an câte două turnee de Wheelchair Tennis. Aceasta a fost  prima federație din România organizatoare de turnee la nivel mondial. 

Cititorii ziarului Observatorul de Covasna/CovasnaMedia.ro, i-au oferit lui Ciprian Anton, prin voturile lor, titlul „Mentorul Anului 2022”, după ce, printre altele, a coordonat delegația României la Jocurile Paralimpice de iarnă de la Beijing. 

Succes în continuare, Ciprian!

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.