SPORT 19 mai 2022

Sepsi OSK aduce Cupa României la Sfântu Gheorghe!

de Marius Raczek | 1107 vizualizări

Sepsi OSK a câștigat Cupa României învingând pe Stadionul Rapid-Giulești, în finala competiției, pe FC Voluntari, cu rezultatul de 2-1, după o partidă pe care a controlat-o în cea mai mare parte.

Încă din primele minute, Sepsi OSK a încercat să-și maseze adversarul în propria jumătate de teren, dar prima ocazie a venit în minutul 16, când Marcelo Lopes, din unghi, a ratat pe lângă poartă. Covăsnenii au continuat să aibă posesia și, după un gol anulat la Ștefănescu pentru o poziție de offside, avea să vină deschiderea scorului. Balonul a circulat pe traseul Aganovic-Dumitrescu-Ștefănescu, ultimul cu un șut superb, din unghi, învingându-l pe Popa. Doar câteva minute mai târziu Tudorie a șutat puternic, dar Popa, de această dată, a reținut. Replica ilfovenilor a venit la lovitura de cap a lui Nemec, după un corner, care însă a trecut pe lângă poartă. Până la pauză tot Ștefănescu și-a trecut numele pe lista marcatorilor, un nou gol superb, prin șut în vinclu de la 25 de metri.

Partea secundă a început tot cu Sepsi OSK mai prezentă în joc, iar Popa a avut emoții la o lovitură liberă executată de Ștefănescu. Au urmat momente mai bune pentru FC Voluntari, cel mai periculos jucător al acestora, Nemec, irosind o bună oportunitate de a marca. Elevii lui Cristiano Bergodi au preluat, apoi, inițiativa, iar Ștefănescu, Golofca, Damașcan și Bălașa puteau majora diferența de scor. Pe final, Niczuly a scos lovitura de cap trimisă de Nemec, în minutele de prelungiri venind golul de onoare al celor de la FC Voluntari, de fapt un autogol al lui Dumitrescu.

Sepsi OSK a scris astfel istorie pe Stadionul Rapid-Giulești, câștigând primul trofeu important din istoria clubului. O mențiune specială pentru toți suporterii covăsneni din tribună care au dat o lecție de comportament și de cum trebuie susținută echipa favorită. Alături de ei, Sepsi OSK s-a simțit ca acasă, iar la bucuria obținerii acestui trofeu publicul este o parte importantă, fiind cu adevărat al 12-lea jucător.

Felicitări, Sepsi OSK! Felicitări tuturor celor care au făcut posibil ca Sfântu Gheorghe să fie pentru o seară în centrul atenției lumii fotbalistice, și nu numai, din România!

Finala Cupei României

Sepsi OSK-FC Voluntari 2-1(2-0)

Arbitru: Sebastian Colțescu. Asistenți: Mircea Grigoriu, Sebastian Gheorghe

Au marcat: Ștefănescu (22’, 38’) - Dumitrescu (90’+5, autogol)

Cartonașe galbene: Tamaș (42’), Lopes (51’), Rață (59’), Olawale (90’+2)

Sepsi: Niczuly - Dimitrov, Bălașa, Mitrea, Dumitrescu - Păun, Gonzales, Aganovic (Damașcan 80’) - Bărbuț (Golofca 71’), Tudorie (Luckassen 71’), Ștefănescu (Fülöp I 80’)

Antrenor: Cristiano Bergodi

FC Voluntari: Popa - Ciobotariu, Tamaș, Armaș - Ricardinho (Olawale 64’), Rață, Droppa (Costin 74’), Helder (Fülöp L 46’), Briceag (Vlad 74’) - Nemec, Lopes (Merloi 86’)

Antrenor: Liviu Ciobotariu

Sursa foto: Facebook/Sepsi OSK.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.