SPORT 6 decembrie 2010

Sepsi BC a fost învinsă de arbitri la Satu Mare

de Covasna Media | 615 vizualizări
6 jucătoare covăsnene au fost eliminate, echipa noastră terminând meciul cu doar două jucătoare pe teren Fetele de la clubul de baschet din Satu Mare, motivate după eşecul de la Timişoara de săptămâna trecută au început în formă maximă meciul împotriva Sepsi BC, reuşind să se menţină constant în faţa jucătoarelor din Sfântu Gheorghe. În sfertul al treilea fetele de la Sepsi BC au reuşit să reducă din diferenţă şi să apropie scorul pe tabela de marcaj, cu încrederea de a termina meciul cu o victorie confortabilă. În aceste momente

6 jucătoare covăsnene au fost eliminate, echipa noastră terminând meciul cu doar două jucătoare pe teren

Fetele de la clubul de baschet din Satu Mare, motivate după eşecul de la Timişoara de săptămâna trecută au început în formă maximă meciul împotriva Sepsi BC, reuşind să se menţină constant în faţa jucătoarelor din Sfântu Gheorghe. În sfertul al treilea fetele de la Sepsi BC au reuşit să reducă din diferenţă şi să apropie scorul pe tabela de marcaj, cu încrederea de a termina meciul cu o victorie confortabilă. În aceste momente decisive, arbitri Adrian Habor şi Alin Faur au început să îşi arate “roadele muncii”, eliminând constant şi implacabil jucătoarele din Sfântu Gheorghe. Acumulând încă de la început o mulţime de faulturi inexistente, după decizii extrem de controversate ale celor doi arbitri, jucătoarele Sepsi BC de bază au părăsit rând pe rând terenul de joc cu cinci greşeli personale: Bianca Vescan, Natalia Terglav, Andreea Huţanu, apoi Vass Ildiko, Anne Marie Părău şi spre final Florentina Ardeleanu. La aceste şase jucătoare se mai adaugă şi Irina Borş, accidentată şi operată de curând la tendolul lui Achile, iar junioarele participau la un turneu naţional U18.

Prin aceste lucruri se explică de ce pe finalul meciului doar două jucătoare de la Sepsi BC se mai aflau pe teren, Sandor Emoke şi Bordas Noemi. PR Managerul echipei Sepsi BC, Mădălin Guruianu, a spus că pe parcursul celor patru sferturi de joc, fetele de la Satu Mare au avut parte de 57 de lovituri libere, situaţie extrem de “trasă de păr”. De la numai un punct diferenţă în sfertul al treilea, finalul de meci a adus o diferenţă de 15 puncte în favoarea echipei din Satu Mare (90-75). “La final reprezentanţii clubului nostru au depus o contestaţie către observatorul federal la adresa unei asemeni maniere aberante de arbitraj, care nu numai că nu face bine baschetului în special, dar nici sportului în general. Spunem asta, pentru că pe lângă meciurile în sine există o întreagă desfăşurare de forţe – antrenamente zilnice, management, sponsori, logistică, iar toate acestea sunt practice călcate în picioare cu zâmbetul pe buze de către acest gen de “cavaleri ai fluierului”. Aşteptând cu mare interes decizia Federaţiei Române de Baschet în acest caz, avem speranţa că un asemenea coşmar nu se mai poate repeta într-o sală de sport de nicăieri din lume”, a declarat Mădălin Guruianu.

Foto: sepsibc.com

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
NG, 7 decembrie 2010
Ce fel de joc mai este cu 2 jucatoare pe teren? Nic macar la antrenamente nu se face asa ceva! :D
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.