SPORT 6 iulie 2018

„Scopul meu este să continui să am performanțe în ciclism și să devin din ce în ce mai bun”

de Covasna Media | 3096 vizualizări

Interviu cu ciclistul covăsnean Ede Molnár, campion național la ciclism montan

Ciclistul Ede Molnár, campion naţional la ciclism montan, originar din judeţul Covasna, a avut amabilitatea de a ne oferi, cu titlu de exclusivitate, un scurt interviu. Redăm mai jos discuţia cu unul dintre cei mai combativi componenţi ai lotului naţional de ciclism al României.

- Cum te-ai apucat de ciclism? Cine a fost primul antrenor și la ce club?

- Am început să mă ocup de ciclism după ce am încercat ma multe sporturi, dar nu m-a pasionat niciunul. Bicicleta a fost întotdeauna prezentă în viața mea, și am fost destul de persistent cât să evoluez singur. Am avut 14 ani când am participat la primul concurs, dar am ajuns să am rezultate satisfăcătoare doar la vârsta de 17 ani, rezultate, care au atras câțiva susținători. La vârsta de 18 ani am semnat un contract cu C.S. Trialuta Sf. Gheorghe și am ajuns să fac parte din echipa Kross din Odorheiul Secuiesc.

- Care este diferența între MTB și ciclismul clasic?

- Diferența dintre ciclismul montan și cel de zi cu zi este că cel montan este mult mai periculos și este necesară o pregătire mult mai intensivă.

- Care sunt cele mai mari performanțe din cariera ta?

- Ca junior am câștigat ultima oară în anul 2014 titlul de campion al XC Olimpic, și nu mult după aceea un loc al III-lea la concursul balcanic, tot la juniori. În anul 2015 am devenit membru al echipei BikeXpert Racing Team.

- Cel mai frumos moment din carieră?

- În anii 2016,2017 și 2018 am devenit campion al concursului național XC Eliminator.

- Cel mai mare regret? Cea mai tristă amintire?

- Cele mai dureroase dintre momentele ale carierei mele de până acum sunt diferitele accidente pe care le-am avut și faptul că a trebuit să renunț uneori la multe lucruri în favoarea profesiei mele.

- Cât de mult contează simbioza cu bicicleta în performanța sportivă?

- Un lucru foarte important este legătura pe care o are concurentul cu bicicleta sa, să îi cunoască limitele și capacitățile atât în timpul concursurilor cât și în timpul antrenamentului, pentru că pot apărea probleme tehnice pe care concurentul trebuie să știe să le rezolve.

- Cât de mult contează pregătirea fizică? Dar cea psihologică?

- Unul dintre lucrurile fundamentale ale ciclismului este energia fizică, însă sportivul trebuie să aibă o nutriție sănătoasă și pe lângă altele, trebuie să fie puternic și din punct de vedere al mentalității.

- Ce planuri de viitor în ciclism are Ede Molnár?

- Scopul meu este să continui să am performanțe în ciclism și să devin din ce în ce mai bun. Pe lângă practicarea sportului acesta la nivel înalt, încerc să fiu cât mai flexibil și sunt deschis la experiențe și oportunități noi.

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.