SPORT 21 martie 2023

În primii 2.000 din lume, la maratonul de la Roma

de Diana Pantelimon | 965 vizualizări

Cât timp i-a luat unui covăsnean să parcurgă cei 42 de kilometri prin orașul antic

La cei 52 de ani ai săi, Lucian Ionel Trufin, angajat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Covasna, a participat duminică, 19 martie a.c., la Maratonul de la Roma. A parcurs 42 de km în 4 ore și 50 de minute, fiind printre primii 2.000 de participanți.

Este pentru a opta oară când participă la Maratonul de la Roma.

„Fiecare maraton este o provocare pentru mine. Participarea la un maraton înseamnă cel puțin trei luni anterioare de antrenament. De obicei, fac unul sau două maratoane pe an, în cele două sezoane (primăvara și toamna). Anul trecut am fost la Roma în primăvară și la Florența în toamnă. Motivația este în special pentru asigurarea unei stări de sănătate bune și a unui tonus ridicat. Apoi, legăturile de prietenie cu ceilalți alergători și interesul pentru a vedea orașe și locuri noi”, a spus, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, Lucian Trufin.

„Maratonul de la Roma este o cursă clasică de 42 km ce se desfășoară în orașul antic Roma din Italia. Acesta este un eveniment internațional fundamental ce promovează imaginea modernă a Romei în lume, gândit pentru turistul care vrea să admire din plin moștenirea istorică, artistică și culturală neprețuită.

Obiectivele turistice ce pot fi vizitate apar în traseul concurenților înscriși în competiție. Prima ediție a evenimentului a avut loc în 1982. La ediția de anul acesta, cu numărul XXVIII, s-au adunat la linia de start peste 15.000 de persoane din toate colțurile lumii. Îl felicităm pentru rezultatul obținut și îi urăm mult succes în competițiile viitoare”, au transmis colegii săi de la ISU Covasna, într-o informare de presă, dar și pe Facebook.

Din Sfântu Gheorghe, la acest maraton au mai participat trei aler­gători, Nagy Katalin, Kelemen Lajos și Rátz Szilárd.

Sursa foto: ISU Covasna

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.