Şahul din Sfântu Gheorghe se reinventează
Clubul de Şah Cavalerul din Sfântu Gheorghe pregăteşte o revenire a sportului minţii, prin organizarea, în perioada imediat următoare, a unor concursuri de şah.
Astfel, în acest final de săptămână - duminică, la Centrul European de Studii de la Arcuş, echipa de şah din Sfântu Gheorghe - formată din Laszlo Zoltan, Sukosd Janos, Seceleanu Jozsef şi Kiss Zsolt se va înfrunta cu echipa de şah a oraşului Veszprem din Ungaria.
Pe 11 august, în Sala mare de şedinţe din Primărie, va avea loc un concurs simultan de şah, aici fiind invitaţi toţi şahiştii, evenimentul urmând să beneficieze de participarea maeştrilor Sukosd Janos şi Laszlo Zoltan (noul preşedinte al Clubului de Şah), urmând ca arbitrajul să fie asigurat de Seceleanu Jozsef. Intrarea în concurs va fi liberă, organizatorii dând asigurări că niciun doritor nu va rămâne pe dinafară din punct de vedere al jocului.
Planuri de refacere a Clubului
Preşedintele Clubului, Laszlo Zoltan, a declarat că în ultimele luni s-a lucrat foarte mult la refacerea Clubului, care de-a lungul vremii şi-a pierdut din membri, neavând în prezent nici măcar un sediu sau o sală de joc. Cu o finanţare de 2.000 de lei obţinută din partea Primăriei printr-un proiect ce a beneficiat de susţinerea preşedintelui Comisiei de Tineret şi Sport, Mădălin Guruianu, Clubul a ajuns să aibă în prezent 40 de seturi de piese de şah, o finanţare venind şi din partea omului de afaceri Mihai Diţu, pasionat la rândul său de şah.
„A fost o perioadă grea pentru Club, deoarece a pierdut mulţi membri pe care am vrea să-i readucem în rândul nostru acum. Ştiu că există oameni care au această „infecţie” a şahului, care e mai mult decât un hobby, de aceea facem înscrieri de membri, cu taxă anuală de 42 de lei şi de 20 de lei pentru pensionari. Am vrea să devină membri toţi cei care joacă şah în parc, în baruri sau acasă pe calculator - să uite ce a fost în trecut şi să revină”, a declarat Laszlo Zoltan.
Acesta a mai spus că printre planurile sale pentru Club se numără în primul rând obţinerea unei săli de jocuri, educarea juniorilor prin popularizarea şahului în şcoli, organizarea mai multor concursuri de şah, realizarea unui logo şi a unei pagini de internet precum şi participarea Clubului în Divizia B naţională.