SPORT 4 ianuarie 2024

Să luăm ce a fost bun în 2023

de Marius Raczek | 886 vizualizări

2023 a fost un an bun pentru Sepsi OSK, deși au existat fluctuații în privința evoluțiilor, vitrina clubului îmbogățindu-se cu două trofee, Cupa României și Supercupa României, de asemenea prezența în al treilea tur preliminar din Conference League, o noutate în istoria alb-roșiilor.

Anul 2023 a început cu partea secundă a sezonului 2022-2023, iar Sepsi OSK a prins, la limită, zona de Play-Off. Intrați cu puține puncte în lupta primelor șase echipe, alb-roșii au terminat pe poziția a șasea, și probabil cea mai frumoasă amintire, legată de Superliga, este acel 4-0 cu FCU Craiova 1948, partida rejucată, și câștigată categoric. Desigur performanța rămâne câștigarea, pentru a doua oară consecutiv a Cupei României, un succes care a încheiat era Cristiano Bergodi.

Sezonul 2023-2024 a fost deschis perfect, cu un nou trofeu, Supercupa României, câștigat și acesta a doua oară consecutiv, un debut cu dreptul pe banca tehnică a lui Liviu Ciobotariu. Ca și în anii anteriori, lupta pe trei fronturi nu a fost ușoară, marele merit a lui Liviu Ciobotariu fiind calificarea, în premieră, în turul al treilea preliminar din Conference League. Se putea, poate, și mai mult, Sepsi OSK ieșind cu capul sus, fiind eliminată abia în prelungiri, de Bodo/Glimt. Și a urmat un recul, șapte partide fără victorie, totul culminând cu eliminarea prematură din Cupa României, prin înfrângerea suferită la Hunedoara, o divizionară secundă, totuși.

Și așa a venit un nou început, la sfârșit de an. Bernd Storck a redat pofta de joc echipei, Sepsi OSK terminând anul 2023 cu trei victorii și o remiză în Superliga, puncte care au urcat-o pe poziția a cincea, loc de Play-Off. De acum totul va depinde doar de evoluțiile din partidele care au mai rămas de jucat până se va trage linie în sezonul regulat, iar dacă alb-roșii vor ști să ia ceea ce a fost mai bun în 2023, cu siguranță putem spera din nou la Play-Off.

Statistic, în 2023, bilanțul este echilibrat, cu 53 de partide jucate în toate competițiile, dintre care au fost 18 victorii, tot atâtea înfrângeri și 17 remize. Dintre remize, însă, cât o victorie este cea din finala Cupei României, decisă la loviturile de departajare, cu Niczuly Roland în prim-plan prin cele trei execuții parate. În total, Sepsi OSK a marcat 70 de goluri și a primit 63. Cele mai multe reușite i-au aparținut lui Marius Ștefănescu (12 goluri), urmat de Cosmin Matei (9 goluri), Pavol Safranko, Isnik Alimi (ambii câte 7 goluri) şi Adnan Aganovic (6 goluri). Referindu-ne la sezonul în curs al Superligii, tot Marius Ștefănescu este liderul marcatorilor (6 goluri), tot el fiind cel mai distins jucător în anchetele Ligii Profesioniste de Fotbal, de câte trei ori jucătorul meciului, respectiv nominalizat în echipa ideală a etapei.

Sursa foto: Sepsi OSK/Facebook

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.