S-au împărţit banii pe proiectele sportive
După discuţii repetate, cei 215.500 lei pe care i-a avut la dispoziţie Consiliul Local (CL) Sfântu Gheorghe au fost împărţiţi asociaţiilor sportive şi de tineret care au depus proiecte, precum şi cluburilor sportive din oraş. Dacă e să le luăm pe ramuri, baschetul feminin a primit cei mai mulţi bani - 100.000 lei, la care se va adăuga aceeaşi sumă după o rectificare bugetară. Echipa Sepsi BC, care a luat anul trecut medalia de bronz atât în Campionat, cât şi în Cupa României, va primi aşadar cei mai mulţi bani. În sezonul următor se anunţă a fi o luptă acerbă pentru primele poziţii în clasament, dat fiind faptul că echipa din Satu Mare, deţinătoarea titlului, a transferat mai multe jucătoare de valoare, dintre care două de la Sfântu Gheorghe - pe Annemarie Părău şi Renee Andrea Walker. ICIM Arad anunţă de asemenea o echipă bună, dar trebuie luată în considerare şi echipa din Târgu Mureş, care a transferat antrenorul naţionalei şi al echipei din Arad, Stacey Nolan.
Tot la capitolul baschet trebuie menţionat faptul că de la anul Sfântu Gheorghe va avea o echipă de băieţi în divizia secundă a Campionatului României. Echipa va fi formată în majoritate din juniori, lor alăturându-se câţiva iubitori ai baschetului care au jucat sezonul trecut în campionatul judeţean. Echipa a primit suma de 12.500 lei, urmând ca fondul să fie suplimentat după rectificarea de buget. În opinia preşedintelui Comisiei de Tineret şi Sport din cadrul CL, Mădălin Guruianu, „există şanse bune de a se stabiliza echipa şi de a creşte nişte copii cu talent real, având în vedere faptul că anul trecut Sfântu Gheorghe a avut cel mai bun junior din ţară, pe Kuti Nandor”.
O altă echipă care a reuşit un rezultat notabil, echipa de futsal Spicom, a primit 50.000 lei, cu promisiunea de a mai primi 25.000 după rectificarea de buget.
Se pare că Sfântu Gheorghe nu va avea echipă de fotbal nici în următorul campionat, pentru că formaţia din Zagon, care urma să fie redenumită şi să reprezinte municipiul, a pierdut barajul şi nu a reuşit să se califice în Divizia C.
O ramură care a primit o sumă mai mică este şahul. Clubul de Şah „Cavalerul” se va înscrie anul acesta în Divizia B a Campionatului Naţional, iar Mădălin Guruianu spune că „suntem foarte mulţumiţi de evoluţiile pe care le-a avut clubul în ultimii ani, de când s-a schimbat conducerea, iar acest lucru se vede. Sper că din ce în ce mai mulţi tineri se vor îndrepta către şah, unul dintre cele mai, dacă nu, cel mai ieftin sport posibil”. Astfel, Clubul trebuie să se descurce din suma de 1.500 de lei.
Mădălin Guruianu spune că se aşteaptă la rezultate bune din partea Cercului de Alergare „Gall Lajos”, a Cercului Aluta, unde după opinia lui sunt sportivi care reuşesc să scoată performanţă cu bani puţini.
„Avem nevoie de unele rectificări de buget pe partea de sport, rectificări pe care le-am solicitat domnului primar în diversele întâlniri pe care le-a avut Comisia de Tineret şi Sport în ultimele două luni. Am avut întâlniri şi cu membrii Consiliului Judeţean, tocmai pentru a avea un program coerent şi o viziune comună asupra echipelor pe care le finanţăm în următorul campionat” - a mai declarat preşedintele Comisiei de Tineret şi Sport din cadrul Consiliului Local Sfântu Gheorghe.
Cu privire la competiţiile ce vor avea loc în perioada următoare, menţionăm semimaratonul organizat de către Cercul de Alergare „Gall Lajos”, ce va avea loc pe 30 iulie, iar în luna august va avea loc o competiţie de triatlon, organizată de către Cercul Aluta.
Foto: probaschet.ro