SPORT 22 august 2017

Revine Trofeul Teliu

de Iulia Drăghici - Taraș | 938 vizualizări

În primul weekend din septembrie, Trofeul Teliu aduce din nou competiția de raliu pe DN 10, la granița dintre județele Brașov și Covasna

După o scurtă vacanță, Campionatul Național de Viteză în Coastă „Dunlop” revine cu cea de-a șasea etapă. Aceasta se va desfășura în primul weekend din septembrie, la Teliu. Cei mai buni „coastași" se vor lupta cu secundele pe traseul stabilit pe Drumul Național 10, dintre județele Brașov și Covasna.

„Având o lungime de 3,55 km și o diferență de altitudine de 147 metri între start și finiș, traseul Trofeului Teliu combină zonele de viteză cu virajele tehnice, aflându-se pe lista de trasee favorite a multor piloți din campionat. Cu patru câștigători diferiți în primele cinci etape din acest sezon, titlul de campion național absolut este unul foarte disputat. În fruntea clasamentului OPEN se află Paul Andronic, urmat la doar 4 puncte de Lucian Răduț și, la încă 10, de Bogdan Cuzma. Calculele nu sunt simple, ținând cont că pentru ierarhia finală se va aplica regula N-1 dar și că piloții aflați pe locurile 4 și 6, Andrei Dumitrescu, respectiv Costi Stratnic, au câștigat ultimele trei etape”, se arată într-un comunicat de presă.

Astfel, sâmbătă, 2 septembrie, sunt programate trei runde de recunoașteri și trei runde de antrenamente cronometrate, acestea din urmă urmând să decidă ordinea de start pentru manșele de concurs. Cele două urcări de concurs vor avea loc duminică, 3 septembrie, de la orele 14:15, respectiv 17:00, după ce în prealabil piloții vor mai avea la dispoziție încă două runde de recunoașteri. Înscrierile concurenților se fac până la data de 23 august 2017.

Trofeul Teliu se desfășoară sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv și este organizat de Auto Blic, cu sprijinul Serviciilor de Poliție Rutieră ale județelor Brașov și Covasna, al Grupării de Jandarmi Mobilă Brașov și al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Brașov.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.