SPORT 2 iulie 2014

Reprezentanții echipelor din Liga Națională de baschet feminin s-au întâlnit la Sfântu Gheorghe

de Székely Emőke | 551 vizualizări

Directorii și președinții cluburilor de baschet feminin s-au întâlnit luni după masa în sala de conferințe a Restaurantului „Orchidea” din Sfântu Gheorghe pentru a discuta diferite probleme legate de sezonul competițional următor, dar nu numai. La întâlnire a fost prezent președintele Federației Române de Baschet, Horia Păun, reprezentanții echipelor din Arad, Târgoviște, Satu Mare, Cluj Napoca, Brașov, Galați și gazdele, Sepsi-SIC, precum și persoane împuternicite de la cluburile din Alba Iulia, Timișoara, Oradea și Târgu Mureș.

„La întâlnire au fost dezbătute mai multe subiecte, printre care probabil cel mai important a fost cel legat de data începerii următorului sezon. Federația a fixat această dată pe 23 august, ceea ce a atras supărarea cluburilor. Până la urmă data a fost schimbată cu unanimitate de voturi, și indiferent de numărul echipelor din campionat, data de începere a sezonului a fost aleasă ca fiind 20 septembrie. Mai precis, sezonul competițional va începe pe 20 septembrie cu turul primelor meciuri din Cupa României, returul va avea loc pe 24 septembrie, iar primele partide de campionat vor avea loc pe 27 septembrie. Ultimele meciuri din acest an vor fi pe 13 decembrie, atunci când vor avea loc meciurile din cea de-a doua etapă a returului. După pauza de iarnă sezonul va fi reluat pe 7 ianuarie 2015 cu cea de a treia etapă a returului, iar cea de-a cincea partidă a finalei va fi pe 19 aprilie” – se arată într-un comunicat emis de Sepsi-SIC.

Pe ordinea de zi au fost incluse și subiecte legate de numărul jucătorilor, echipele de juniori, promovarea și retrogradarea, precum și datele de începere și încheiere a sezonului.

Astfel în sezonul competițional 2014-2015 fiecare echipă poate avea maxim 6 jucătoare din străinătate, dar este obligatoriu ca pe tot parcursul partidei, atât în Cupă, cât și în campionat, să fie pe teren o jucătoare din țară. Echipele clasate pe ultimele două locuri vor retrograda.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.