SPORT 24 septembrie 2010

Renaşte handbalul din Sfântu-Gheorghe

de Ana Sidon | 849 vizualizări
Cu o echipă de senioare și două de băieţi – juniori și seniori, handbalul din judeţul nostru prinde rădăcini din ce în ce mai adânci Handbalul din județul nostru se prezintă cu o echipă de fete – senioare – antrenate de Gabriela Manea, și o echipă de băieți juniori și una de seniori, conduse de Viorel Bărbos. Înființarea și funcționarea acestor echipe a fost posibilă cu sprijinul conducerii Clubului Sportiv Municipal (CSM) din Sfântu-Gheorghe, sub egida căruia ele au luat ființă, de asemenea există un sprijin și din partea autorităților locale.

Cu o echipă de senioare și două de băieţi – juniori și seniori, handbalul din judeţul nostru prinde rădăcini din ce în ce mai adânci

Handbalul din județul nostru se prezintă cu o echipă de fete – senioare – antrenate de Gabriela Manea, și o echipă de băieți juniori și una de seniori, conduse de Viorel Bărbos. Înființarea și funcționarea acestor echipe a fost posibilă cu sprijinul conducerii Clubului Sportiv Municipal (CSM) din Sfântu-Gheorghe, sub egida căruia ele au luat ființă, de asemenea există un sprijin și din partea autorităților locale. Directorul CSM, Șanta Carol, a menționat că sumele alocate de Consiliul Local (CL) sunt de 50.000 de lei pentru echipa de fete, și 25.000 de lei pentru cele două echipe de băieți.

„Aceasta era și ideea, de revigorare a handbalului covăsnean. Dizolvarea echipei de Superligă feminină a fost una dintre cele mai mari greșeli care s-a făcut în sportul din Sfântu-Gheorghe, zece fete din acea echipă jucând astăzi în prima ligă din România. Am încercat să păstrez în viață handbalul, la început cu fetele, iar apoi anul trecut am văzut băieții din echipa formată de Viorel Bărbos la Clubul Madison, și m-am gândit că această echipă ar trebui sprijinită la modul corespunzător. Așa am început discuțiile pentru înființarea echipei de handbal masculin la CSM Sfântu-Gheorghe”, a afirmat Șanta Carol.

După primii pași, în cele din urmă echipa a fost înscrisă în divizia A de seniori, completându-se cu mai mulți jucători experimentați.

În ediția de astăzi a ziarului vă prezentăm echipa de fete, urmând ca săptămâna viitoare să le vină rândul și băieților.

Echipa de handbal fete de la CSM Sfântu-Gheorghe evoluează în Divizia A (al doilea eşalon valoric al handbalului de club românesc) şi este antrenată de Gabriela Manea (42 de ani), fostă jucătoare de handbal, devenită antrenor.

Din anul 2000, Manea a activat ca și jucător-antrenor, doi ani mai târziu a antrenat echipe masculine de juniori și cadeți, la Verona (Italia), iar între 2005 și 2006 a predat handbalul la Universitatea din Verona. În 2007 a revenit în țară, unde a luat sub „aripă” echipa din Bacău, aflată la acea vreme pe ultimul loc în Divizia A. După două sezoane echipa a promovat în liga națională.

Începând din anul 2008, Gabriela Manea a antrenat lotul de tineret al României, ca antrenor secund. Primul pas în ceea ce privește echipa din Sfântu-Gheorghe este omogenizarea și dezvoltarea ei.

„Este o echipă abia formată, este lăudabilă inițiativa d-lui director al CSM în vremurile acestea când nu se mai construiește nimic. Avem 18 jucătoare, cinci junioare pe care le creștem ca să existe o pepinieră. Avem jucătoare și din Sfântu-Gheorghe care au dorit să continue tradiția în handbal, făcând sacrificii foarte mari. Cel mai important însă, pentru ele și publicul din Sfântu-Gheorghe, este ca tradiția în handbal să renască și să continue (...) Ne propunem să cristalizăm cât mai repede o formulă de echipă competitivă, și să creștem cât mai repede posibil”, a afirmat antrenoarea Gabriela Manea.

Echipa de handbal le are în componență pe căpitanul Lorincz Orsolya, pe Anca Ţigănașu, Szende Bodi, Claudia Pal, Krisztina Denes, Deszpa Zsuzsanna, Incze Eniko, Kolumban Andrea, Comșa Larisa, Monica Pal, Simon Noemi, Vida Eleonora, Panti Melinda, Pinti Kinga, Marin Roxana, Alexandra Sandu, Ionela Gram, Alexandra Stângaciu, Molnar Eniko, Bianca Grigore, Sandru Diana, Kristaly Ildiko, Szekely Renata și Cristina Ciobanu.

Până acum fetele au disputat două meciuri, cu Râmnicu Vâlcea și cu Universitatea Timișoara. Ambele au fost pierdute la scor strâns, ca urmare a faptului că echipa este una nouă, încă nesuficient omogenizată. De asemenea, se simte lipsa de pregătire fizică, cele două aspecte atârnând greu în rezultatele finale.

Următoarea etapă se joacă cu Slatina, echipă care și-a propus promovarea.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
pj, 24 septembrie 2010
Bafta Fetelor! Va sustinem !
Staff, 24 septembrie 2010
Hai fetelor!!! Bafta!!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.