SPORT 15 iunie 2018

Programul „Inițiere în sport” urmează să fie extins

de Geanina Lupșa | 789 vizualizări

Acesta se va întinde pe tot parcursul învățământului primar

Programul ,,Inițiere în sport”, lansat anul trecut de Primăria Sfântu Gheorghe, va fi extins din acest an. Dacă până în prezent erau implicați copiii din grupa mare, clasa pregătitoare și clasa I, începând cu acest an, vor fi implicați și elevii clasei a II-a. Astfel, programul va cuprinde în fiecare an câte o nouă generație, până ce va fi cuprins tot parcursul ciclului primar.

„Decizia noastră este să continuăm acest program, dar nu numai să îl continuăm, ci să extindem programul, în sensul în care să nu-i lăsăm pe cei care sunt acum în clasa I să iasă din program și în locul lor să intre cei de la grădiniță, ci să-i ducem mai departe până la finalizarea învățământului primar, deci se va termina acest program în momentul în care intră în clasa a V-a și în fiecare an intră câte o nouă generație, deci dacă în primul an am avut 3 grupe, cei din clasa I, grupa pregătitoare și grupa mare de grădiniță, anul viitor vom avea 4, după aceea 5 și vom stabiliza acest program la 6 grupe, acesta este scopul”, a declarat primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, joi, în cadrul unei conferințe de presă.

Programul intitulat „Inițiere în sport” s-a bucurat pe parcursul anului școlar 2017-2018 de un mare succes. Aproximativ 2.000 de copii din grupa mare, clasa pregătitoare și elevi ai clasei I au fost implicați în acest proiect, respectiv 11 școli și 14 grădinițe.

Referitor la costuri, în perioada de referință, a fost alocată o sumă de 520.000 de lei, iar pe parcursul anului școlar 2018-2019 această sumă va crește cu o aproximativ o treime, potrivit primarului municipiului Sfântu Gheorghe.

„Atât părinții copiilor cât și copiii au fost mulțumiți de această activitate, au fost chiar unii care s-au întrebat ce vor face în vacanță, că le va lipsi această activitate și eu consider că a fost un program de succes, deci nu am primit reproșuri(…)De la început am crezut și astăzi cred că este foarte important să ne implicăm în a contribui la creșterea unor generații sănătoase în acest oraș, iar în contextul în care știm că din ce în ce mai mult timp își petrec copiii în fața calculatoarelor sau a televizorului, este foarte important să facilităm accesul la sport, să îi facem să îndrăgească mișcarea, sportul. Eu cred că din acest punct de vedere, acest program este un succes(…)Ca și costuri anul acesta am alocat o sumă de 520.000 de lei, anul viitor această sumă va crește cu o treime aproximativ, deci în momentul în care vom ajunge la final, vom ajunge undeva la 1 milion de lei”, a mai adăugat primarul Antal Árpád, la conferința de joi.

În perioada 2017-2018, copiii din grupa mare, clasa pregătitoare și cei din clasa I au participat la peste 1000 de cursuri gratuite de sport.

Pe lângă cursuri de patinaj, copiii vor beneficia și de cursuri de înot

Cel mai probabil elevii vor putea să urmeze cursurile de înot începând cu clasa a III-a, însă până în septembrie membrii proiectului se vor decide asupra acestui aspect.

„Programul este axat pe mai multe etape, deocamdată suntem în prima etapă, dorim să implementăm o cultură a sportului și paralel am început instructajul de patinaj. Programul este structurat pe trei etape, partea de mișcare, după se poate trece la jocuri cu mingea și la final urmează înotul, pe care încă nu l-am început”, a menționat reprezentantul Asociației Sport Club „Királypingvinek”, Miklós Ervin.

Programul „Inițiere în sport” a fost lansat anul trecut, în septembrie, de către Primăria Sfântu Gheorghe. În cadrul acestuia copiii din grupele mari ale grădinițelor, din clasa pregătitoare și clasa I au beneficiat săptămânal câte un curs gratuit de sport, în prezența antrenorilor de la Clubul Sportiv Școlar (CSȘ).

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.