SPORT 18 martie 2013

Profesionalism şi distracţie

de Székely Emőke | 485 vizualizări

Sepsi 08 – echipa de minifotbal amator cu 14 cupe câştigate

Există de 5 ani, dar între timp componenţa s-a tot schimbat, şi intră pe teren în forma actuală de 2 ani. Echipa de minifotbal amator Sepsi 08 este formată din 19 băieţi pe care îi leagă mai presus de toate… prietenia. Spun că nu au ca obiectiv câştigarea de cupe, de competiţii, vor doar să se simtă bine pe teren.

„Am înfiinţat această echipă în anul 2008, de aici vine şi numele de 08. Dacă primii ani au fost de formare, în ultimii 2 ani ne-am axat pe perfecţionare, iar rezultatele nu au întârziat să apară. Am participat la 30 de competiţii de futsal şi minifotbal destinat echipelor de amatori, iar până acum am câştigat 14 cupe” – ne-a declarat unul dintre membrii fondatori, András Előd.

În componenţa echipei se regăsesc şi nume binecunoscute din echipa locală de futsal, cum ar fi Mánya, Miklós, Ilie sau Máté. Aceştia spun că FC Sepsi este locul lor de muncă, însă echipa formată la Sepsi 08 „merită toţi banii”, tocmai pentru că aici nu este vorba de bani, ci de ceva mai preţios: de prietenie.

Băieţii se pregătesc să participe la finele acestei luni la o competiţie destinată studenţilor, aşadar vor face deplasarea în Ungaria. Anul trecut au câştigat această cupă, însă spun că niciodată nu intră pe teren cu stres, vor doar să joace şi să se simtă bine.

„Nu avem acel stres pe care poate îl au alţii, care intră pe teren cu gândul că trebuie să câştige. Noi vrem să jucăm, iar dacă vin şi rezultate, cu atât mai bine” – spune András Előd.

Sepsi 08 nu are o formă legală, nici sediu. Fiecare cupă câştigată este luată acasă de unul dintre membrii echipei. Întrebaţi de ce nu se înregistrează pentru a avea o formă legală, membrii echipei spun zâmbind: „prietenii nu se înregistrează, aceştia doar există”.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.