SPORT 9 martie 2023

Primarul din Sfântu Gheorghe, despre rejucarea meciului cu FC U Craiova: „Este o decizie scandaloasă, iresponsabilă și inacceptabilă”

de Iulia Drăghici - Taraș | 796 vizualizări

Reacție cu privire la anunțul de joi al Comisiei de Recurs a FRF, de a se rejuca meciul Sepsi OSK – FC U Craiova, a avut și primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Árpád. Acesta se declară profund indignat și spune că decizia este scandaloasă, iresponsabilă și inacceptabilă.

Vom sesiza forurile competente ale UEFA!

Suntem profund indignați de faptul că Federația Română de Fotbal continuă să nu ia măsuri împotriva xenofobiei, ba dimpotrivă prin această decizie încurajează manifestările xenofobe pe stadioanele din România. Pentru noi, acest lucru este inacceptabil și nu îl vom permite. Vom face apel la UEFA pe această temă, pentru că este o decizie scandaloasă, iresponsabilă și inacceptabilă!”, a scris, pe pagina sa de Facebook, primarul din Sfântu Gheorghe.

Attila Hadnagy, directorul general de la Sepsi OSK, a declarat pentru Gazeta Sporturilor că echipa sa va ataca la TAS decizia FRF, de a se rejuca meciul cu FC Craiova, oprit în minutul 26 după scandările xenofobe ale galeriei echipei oaspete.

Hotărârea poate fi atacată la TAS în termen de 21 zile de la comunicare, a scris și Sepsi OSK pe pagina de Facebook. 

În 29 ianuarie, meciul dintre ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe şi FC U 1948 Craiova, din etapa a 23-a a Superligii de fotbal, a fost suspendat definitiv în min. 26, la scorul de 0-0, din cauza scandărilor xenofobe. 

Cazul a fost analizat în primă fază de Comisia de Disciplină din cadrul FRF. Luna trecută s-a decis că FC U Craiova 1948 va pierde meciul la „masa verde” și va fi sancţionată şi cu o penalitate sportivă în valoare de 22.500 de lei, în vreme ce galeria sa a primit o interdicţie la următoarele 6 meciuri disputate în deplasare sau pe teren neutru. Și Sepsi a primit atunci o amendă de 25.000 de lei. 

Citește și: 

Sepsi - U Craiova 1948 se rejoacă

Cum ți se pare decizia FRF? Votează aici!

Sursa foto: Facebook/Sepsi OSK. 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.