SPORT 9 martie 2023

Attila Hadnagy, Sepsi OSK: „Nu o să ne oprim aici. Mergem la TAS”

de Iulia Drăghici - Taraș | 1646 vizualizări

Attila Hadnagy, directorul general de la Sepsi OSK, a declarat pentru Gazeta Sporturilor că echipa sa va ataca la TAS decizia FRF, de a se rejuca meciul cu FC Craiova, oprit în minutul 26 după scandările xenofobe ale galeriei echipei oaspete. 

„Credeți-mă că este ceva incredibil. Nu pot să cred. Credeam că visez. Problema nu e că rejucăm, nici punctele. Dar e clar că regulamentul e degeaba! Suntem în legea junglei.

Nu mai avem niciun regulament. Avem doar legea Mititelu, pentru că el de două săptămâni tot spune că se rejoacă. De două săptămâni zice asta, deci știa. Mi-e scârbă de tot ce s-a întâmplat. Dacă conducem 2-0, 3-0 cu un adversar, o să strige suporterii cine știe ce, se întrerupe meciul și o luăm de la zero.

Asta ca o pildă. Și noi am zis că trebuie să rejucăm, dar înseamnă că regulamentele sunt degeaba. Nu mă mai interesează ce va fi joi. Nu mai e un meci de fotbal. Ne e scârbă de acest meci.

Cum să rejoci un asemenea meci? Nu e vorba de meci sau rejucare. Nu ne e frică de Craiova, dar e clar că nu avem niciun regulament.

Nu o să ne oprim aici. Mergem la TAS. Când se va decide, se va decide. Dar să aflăm adevărul. La noi în țară nu e corectitudine și adevăr. Mergem mai departe", a spus Attila Hadnagy pentru Gazeta Sporturilor.

Hotărârea poate fi atacată la TAS în termen de 21 zile de la comunicare, a scris și Sepsi OSK pe pagina de Facebook. 

În urma deciziei luate de Comisia de Recurs, FC U Craiova se află pe locul 6 în Superligă, cu 40 de puncte, în timp ce Sepsi Sf. Gheorghe ocupă locul 7, cu 39 de puncte, scrie și Eurosport. 

Până la rejucare, Sepsi va avea la finalul acestei săptămâni pe Arena Națională partida cu FCSB din etapa cu numărul 30. Tot atunci, echipa antrenată de Nicolo Napoli va merge la Sibiu, pentru partida cu Hermannstadt.

Comisia de Recurs din cadrul FRF a anunțat joi că meciul Sepsi - U Craiova 1948 se rejoacă. 

„Recurs Craiova: admite in parte. Anulează forfe, dispune rejucare din minutul 0. Menține sancțiune 6 etape deplasare și penalitate sportivă 22.500. Recurs Sepsi: admite în parte, reduce penalitatea sportivă la 10.000 lei (de la 25.000)”, se arată în soluționarea cazului, potrivit prosport.ro. 

În 29 ianuarie, meciul dintre ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe şi FC U 1948 Craiova, din etapa a 23-a a Superligii de fotbal, a fost suspendat definitiv în min. 26, la scorul de 0-0, din cauza scandărilor xenofobe. 

Cazul a fost analizat în primă fază de Comisia de Disciplină din cadrul FRF. Luna trecută s-a decis că FC U Craiova 1948 va pierde meciul la „masa verde” și va fi sancţionată şi cu o penalitate sportivă în valoare de 22.500 de lei, în vreme ce galeria sa a primit o interdicţie la următoarele 6 meciuri disputate în deplasare sau pe teren neutru. Și Sepsi a primit atunci o amendă de 25.000 de lei. 

Cum ți se pare decizia FRF? Votează aici!

Sursa foto: Sepsi OSK. 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.