SPORT 11 iulie 2014

Prezență covăsneană la Megavalanche

de Székely Emőke | 460 vizualizări

La sfârșitul săptămânii medicul stomatolog din Sfântu Gheorghe, Cârsteanu Dombi András, împreună cu un prieten din Târgu Mureș, Ferenczi Görrgy, participă la unul dintre cele mai înfricoșătoare concursuri de ciclism, Megavalanche, organizat în Alpii Francezi.

Este vorba de cea mai solicitantă cursă de ciclism enduro, care pornește de la o altitudine de 3300 de metri, de pe o pârtie de schi acoperită și în această perioadă a anului cu zăpadă. Pe cât de înfricoșător pare concursul, sunt mulți dependenți de adrenalină care se înscriu la start, anul acest vor porni în cursă peste 2600 de participanți.

Startul se dă la 3300 de metri, iar concurenții trebuie să coboare până la altitudinea de 1860 de metri. Concurenții ating viteze mari, de 100 km/h (profesioniștii chiar și de 150 km/h), așadar accesul este permis doar cu echipament complet de enduro.

„Alegerea pneurilor este foarte importantă. Concursul pornește de pe zăpadă, apoi trecem la noroi și stânci. Nu poți așadar să pui pneuri cu cuie, cauciucurile trebuie să fie potrivite cât de cât pentru toate aceste suprafețe. Nu e de neglijat nici aspectul fizic, în sensul în care e imposibil să nu cazi, iar pe de altă parte lipsa de oxigen îți poate da organismul peste cap, așadar participarea la această cursă este o adevărată provocare” – ne-a declarat Cârsteanu Dombi András.

Acesta a mai spus că evenimentul începe vineri cu semifinale, și în funcție de clasare vor concura sâmbătă sau duminică.

Acesta a mai spus că evenimentul începe vineri cu semifinale, și în funcție de clasare vor concura sâmbătă sau duminică.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.