SPORT 27 ianuarie 2023

Peste 500 de tineri vor participa la a X-a ediție a turneului de minifotbal „Háromszék Kupa”

de David Leonard Bularca | 2844 vizualizări

Turneul de minifotbal „Háromszék Kupa”, ajuns la a X-a ediție, va aduce împreună, la Sfântu Gheorghe, în perioada 28-29 ianuarie, peste 500 de tineri, din România și Ungaria. La eveniment vor lua parte 32 de echipe, la masculin, și șase echipe, la feminin. Meciurile se vor juca atât pe Sepsi Arena, cât și în Sala Sporturilor „Szabó Kati”. Intrarea spectatorilor este gratuită, însă cei care pot sunt rugați să doneze pentru a se strânge banii necesari operației unui tânăr din Sfântu Gheorghe, care are nevoie de o intervenție pentru a-și recăpăta vederea.

„Ediția a X-a a turneului minifotbal „Háromszék Kupa” va avea loc pe data de 28-29 ianuarie 2023 în Sfântu Gheorghe, județul Covasna. Turneul de minifotbal pentru amatori „Háromszék Kupa” este unul dintre cele mai faimoase și cunoscute evenimente de minifotbal din județul Covasna, Transilvania. La evenimentul de anul acesta vor participa peste 500 de tineri, și nu numai, din două țări precum Ungaria (Budapesta, Hatvan) și România, Transilvania (Târgu Mureș, Cristuru Secuiesc, Miercurea Nirajului, Siculeni, Miercurea Ciuc, Sânsimion, Sfântu Gheorghe, Cernat, Micfalău, Ghelința, Ghidfalău,Ozun, Baraolt), adică 32 de echipe masculine și 6 echipe feminine”, au transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, organizatorii. 

Conform tradiției, competiția a fost programată intenționat la finalul lunii ianuarie, în zilele mai reci din an. 

„În mod similar anilor trecuți, ediția din anul acesta, a X-a la rând, a fost programată pe zilele reci ale lunii ianuarie, în locații noi din Sfântu Gheorghe. Turneul de 2 zile începe și de data aceasta sâmbătă, 28 ianuarie, la ora 8 dimineața, la cele două locații în același timp. Prima zi este cea a meciurilor de grupe. Grupele A, C, E, G și grupa A feminină se vor confrunta în Arena Sepsi, în timp ce grupele B, D, F, H și grupa B feminină vor lupta în Sala Sporturilor Szabó Kati. Faza grupelor va lua sfârșit sâmbătă la ora 22:00 seara, și va fi urmată de un after party senzațional în CROWN Club, unde atmosfera bună va fi asigurată de DEEJAY MATE. Cea mai spectaculoasă parte a turneului, adică etapa eliminatorie a echipelor care au avansat din grupe, va începe duminică, 29 ianuarie, de la ora 10:00, în Arena Sepsi și în Sala Sporturilor „Szabó Kati”, unde vor avea loc optimile de finală în același timp”, se arată în comunicatul de presă.

Va fi organizat și un Meci de Gală, pe 29 ianuarie, de la ora 15:00, la care vor participa foștii câștigători ai turneului.

„Înainte de cele mai palpitante, cele mai importante meciuri ale turneului, îi invităm pe iubitorii fotbalului la un Meci de Gală. De la ora 15:00, cei interesați vor putea vizualiza meciul de gală între foștii jucători de minifotbal din Sfântu Gheorghe, astfel sărbătorind 50 de ani de minifotbal în orașul nostru”, conform aceleiași surse. 

Finala feminină este programată pe 29 ianuarie, de la ora 16:30, iar cea masculină de la ora 17:00. 

„După meciul de gală va urma finala mică a echipelor feminine, urmată de finala mică a domnilor. Finala doamnelor va avea loc la ora 16:30, iar a X-a ediție a turneului Háromszék Kupa se va încheia cu finala domnilor de la ora 17:00. Ceremonia de premiere va avea loc la ora 17:30”, precizează organizatorii.

Puteți astfel susține și o cauză umanitară

Dacă vă veți afla printre spectatorii acestui turneu, veți avea ocazia să donați pentru un tânăr din Sfântu Gheorghe care are nevoie de o operație pentru a-și recăpăta vederea.

„Și în acest an, pe lângă tributul făcut sportului, organizatorii pregătesc o acțiune de caritate, dorind să transforme această acțiune într-o tradiție. Cu ocazia turneului din acest an, Asociația Sepsi’08 colectează donații pentru Nagy Hunor, un tânăr foarte ambițios și modest din Sfântu Gheorghe. Hunor a fost diagnosticat cu retinopatie. Acum un an și-a pierdut vederea aproape în totalitate. Acum vede parțial (în jur de 50%) doar cu un ochi, dar și acela se înrăutățește pe zi ce trece. Deja a avut câteva operații, iar noi dorim să îl ajutăm pentru o ultimă operație care poate îl va ajuta să vadă din nou. Cum dorim să îl ajutăm? Pe durata turneului de 2 zile, intrarea este gratuită tuturor, însă organizatorii acceptă cu drag orice fel de donații, care vor putea fi oferite în urnele amplasate la locațiile turneului”, se mai arată în comunicatul de presă transmis redacției noastre. 

Mai mult, și cei care nu vor putea dona fizic se vor putea înscrie la o licitație, online. 

„În plus față de acestea, pe pagina de Facebook a Asociației Sepsi’08 va fi organizată o licitație deschisă pentru o minge de fotbal, un tricou semnat, și multe alte „artifacte” de fotbal”, au mai punctat organizatorii.

Prima ediție a turneului de minifotbal „Háromszék Kupa” a fost organizată în anul 2012.

Sursa foto: organizatori

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.