SPORT 26 august 2013

„Pedalează pentru un scop Bun!” va finanța patru proiecte comunitare

de Monica Vrânceanu | 489 vizualizări

Taxa de participare a scăzut de la 30 de lei la 15 lei pentru fiecare biciclist

Fundația Comunitară Covasna va organiza în luna septembrie cea de-a doua ediție a Programului „Pedalează pentru un Scop Bun!”, o acțiune de strângere de fonduri care are ca scop principal susținerea a patru proiecte comunitare. Printre scopurile acțiunii se numără totodată promovarea Cardurilor comunitare și a mersului pe bicicletă, astfel încât să se protejeze mediul înconjurător și să se descongestioneze traficul.

Reprezentanta Fundației Comunitare Covasna, Bereczki Kinga, a declarat că dacă la prima ediție s-a urmărit adunarea de fonduri pentru tinerii sportivi, ediția din acest an se axează pe susținerea proiectelor comunitare, care vin direct în beneficiul cetățenilor din Sfântu Gheorghe. Una dintre noutăți o reprezintă taxa de participare, care a scăzut de la 30 de lei la 15 lei pentru fiecare biciclist, plus că se vor putea constitui și grupuri de susținere pentru participanți, care vor primi tricouri personalizate cu logo-urile pe care le vor dori.

Dorim să motivăm cât mai mulți oameni să se alăture acțiunii, așa că vom oferi și cadouri celor care vor efectua mai multe ture, în condițiile în care o tură va avea 10 kilometri. Astfel, cei care vor face peste cinci ture, vor primi diplome și câte un cupon comunitar în valoare de 15 lei și cu reduceri în valoare totală de 90 de lei în magazinele partenere. Va exista și un Premiu Mare, pentru cine va parcurge cele mai multe ture, un premiu- surpriză”, a spus Bereczki.

Potrivit acesteia, înscrierile se fac atât la sediul Fundației Comunitare, cât și online, formularele necesare putând fi descărcate de pe site-ul www.hka.ro, unde se află și informații despre următorii pași ce trebuie făcuți. Organizatorii se așteaptă la peste 160 de participanți, sperând să strângă în jur de 15.000 de lei.

Finanţare pentru patru proiecte

Banii care se vor strânge vor fi direcționați către patru proiecte, alese în urma unor sondaje făcute în rândul locuitorilor orașului. Astfel, proiectele agreate de oameni sunt „Fii și Tu Prietenul Copacilor!” – proiect de cooperare civilă pentru pădurile Transilvaniei, „Pe Tatami, Copii!” – educație de karate de înaltă calitate la Sfântu Gheorghe, „Împreună pentru cei vârstnici” – îngrijire profesională a bătrânilor din Sfântu Gheorghe și „Un loc pentru Tineri” – amenajarea unui parc de antrenament în aer liber la Sfântu Gheorghe.

Poiectele au valori cuprinse între 4.000 și 6.500 de lei, iar restul sumelor necesare vor fi completate prin diverse metode de către organizațiile civile care le vor materializa. Fiecărui proiect îi corespunde câte o culoare – verde, galben, roșu și albastru, iar participanții la „Pedalează pentru un Scop Bun!” se vor distinge prin aceste culori în privința proiectului pentru care pedalează, prin grija organizatorilor.

Acțiunea va avea loc pe 13 septembrie, iar înscrierile se fac până pe 11 septembrie.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.