SPORT 29 iulie 2013

Organizatorii concursului de mountain bike spun că cineva le sabotează competiția

de Székely Emőke | 534 vizualizări

Dacă sportivii care au luat startul la cea de a patra ediție a Saint George MB Maraton, organizat de Jacko Sport, spun că au avut parte de un concurs reușit și nu au nimic de reproșat organizatorilor, nu de aceeași părere sunt cei care au pus la punct această competiție.

„Mă bucură faptul că sportivii au fost mulțumiți și s-au simțit bine, dar fiind organizator, am văzut ce muncă presupune organizarea unui asemenea concurs în condițiile în care nu ai ajutorul de care ai nevoie. Din păcate nu văd motivare în rândul oamenilor, al tinerilor, aceștia nu vor să se implice pentru a face ceva, ci mai degrabă se dau la o parte, sau au de gând să îți facă rău. În echipa organizatorilor au fost în jur de 30 de persoane, ceea ce este puțin pentru a face față unui concurs cu 170 de participanți. Și din aceste 30 de persoane dor 5-6 au fost care într-adevăr și-au dat silința și au muncit până la epuizare pentru ca totul să fie bine” – ne-a declarat organizatorul Bálint Gyula (Jacko).

Surprize neplăcute în fiecare an

Acesta ne-a mai spus că an de an au parte de surprize neplăcute de la anumite persoane care strică traseul marcat pentru sportivi. Aceștia înlătură panglicile de marcaj sau pun diferite obiecte pe traseu, care ar putea fi periculoase pentru concurenți. Lipsa marcajelor ar putea genera de asemenea probleme pentru că fiind vorba de un concurs de teren, sportivii veniți din alte orașe, care nu cunosc locurile din Covasna, s-ar putea rătăci prin pădure.

„Nu îmi dau seama ce poate fi în capul acestor oameni. Ar fi bine să înțeleagă că nu îmi fac rău mie, ci sportivilor. De asemenea am spus-o de nenumărate ori că aceste obstacole nu ne pot împiedica în organizarea concursurilor. Asemenea gesturi însă pot avea consecințe extrem de neplăcute pentru că sportivul din București sau Bacău poate spune că la Sfântu Gheorghe sunt probleme și nu mai vine nici el, nici alții” – este de părere Jacko.

După experiența acestui an, organizatorii spun că nu știu dacă vor organiza și anul viitor maratonul, pentru că în lipsa unei implicări din partea iubitorilor de ciclism, organizarea unei asemenea competiții este greu de realizat.

Sportivii laudă concursul

Sportivii care au participat la concurs sunt de altă părere, și spun că maratonul de la Sfântu Gheorghe a fost unul foarte bun și nu au nimic de reproșat organizatorilor. „Dacă peste tot am avea parte de asemenea organizare, nu ar fi probleme” – ne-a spus unul dintre sportivi.

Concursul de duminică s-a desfășurat pe două trasee, unul de 33, și unul de 52 de kilometri. Câștigătorii concursului sunt: traseu scurt: Ilyés Ferenc (Miercurea Ciuc) și Fodor Emese (Odorheiu Secuiesc), traseu lung: Andrei Nan (Miercurea Ciuc) și Karácsony Kinga (Miercurea Ciuc).

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.