SPORT 3 august 2022

VIDEO Mesajul lui Diószegi László pentru suporterii Sepsi OSK, după amenda primită de la UEFA

de Iulia Drăghici - Taraș | 22461 vizualizări

Patronul Sepsi OSK a transmis miercuri, prin intermediul Facebook, un mesaj suporterilor care vor fi prezenți la partida de joi, din Conference League, în care le cere să nu mai repete gestul considerat rasist de reprezentanții UEFA, pentru care echipa a fost amendată cu 10.000 de euro. Diószegi László a spus și că un delegat al forului european a atras atenția clubului că în caz contrar, următoarea sancțiune este interzicerea meciurilor pe stadionul din Sfântu Gheorghe.

„Dragi suporteri, vin în fața voastră cu o cerere. Săptămâna trecută, la meciul Olimpija Ljubljana, suporterii noștri, care de 11 ani încontinuu susțin echipa, au început să strige Szentgyörgy! Szentgyörgy!, care înseamnă Sfântu Gheorghe, Sfântu Gheorghe, și au făcut cu mâna din inimă spre cer. Ce înseamnă asta? Pur și simplu, de când inima ne bate, de când ne-am născut, până când ajungem în cer, noi suntem suporterii echipei Sepsi OSK și suporterii acestui oraș minunat, Sfântu Gheorghe. Dar iată că, UEFA a crezut că ăsta este un semn nazist, sau nu știu cum să spun, și este vorba despre rasism. E ceva de neînchipuit... Nu-mi vine să cred că un gest în care prinzi mâna pe inimă, mâna dreaptă, și spui că până murim rămânem susținători ai echipei noastre favorite din Sfântu Gheorghe este un îndemn rasist sau nazist. În fine! Cei de la UEFA au considerat că trebuie să ne amendeze cu 10.000 de euro și trebuie să lăsăm 500 de scaune nepopulate de suporteri. Nu vreau să comentez această decizie, decât...nu știu, după 11 ani...cum trăim și unde trăim? Mă doare inima, dar trebuie să cer de la voi toți cei care mâine veniți la meci să nu mai faceți gestul ăsta, decât să cântați Sfântu, Sfântu, Szentgyörgy! Szentgyörgy!, și să duceți cele două mâini spre cer, să nu fie numai o singură mână. Sau dacă nu, să arătăm cu capul, cu picioarele și să urlăm toată ziua, că noi iubim această echipă și această echipă merită să joace în Conference League”, a transmis Diószegi László în mesajul video publicat pe pagina lui de Facebook.

În același context, el a precizat că astăzi a fost informat și că dacă gestul considerat rasist de forul european de fotbal este repetat de suporteri, echipa riscă să nu mai fie lăsată să joace pe teren propriu la această competiție. 

Astăzi a venit un nou domn delegat care ne-a atras atenția că dacă un singur om mai duce mâna spre cer, această minunată bijuterie (n.red. gesticulând spre stadion) poate fi închisă pentru meciul următor, normal, dacă ne calificăm sau anul viitor, dacă o să avem meciuri în Conference League. Dacă! (...) Nu merită acest sacrificiu. Deci, încă o dată, vă cer celor care mâine veniți la meci să arătăm că noi putem să susținem și altfel echipa, nu este nicio problemă, chiar dacă inima noastră doare, fiindcă știm că asta nu are legătură nici cu rasism, nici cu nazism, cu nimeni. Noi nu suntem așa! Noi suntem toleranți, trăim împreună toți, români, maghiari, sași și așa mai departe. Niciodată nu a fost problemă de așa ceva. Dar iată că nu toată lumea înțelege acest lucru. Tocmai de aceea vă cer, încă o dată, a treia oară, haideți să arătăm decență, să susținem echipa favorită altfel, tot meciul și să câștigăm pe teren, să arătăm că suntem și vom fi. Hajrá, Szentgyörgy! Haide, Sepsi!”, a mai spus finanțatorul Sepsi OSK.

Clubul covăsnean a transmis miercuri și că va depune contestație împotriva acestei sancțiuni aplicate de UEFA. Totodată, s-a anunțat și sistarea vânzării biletelor pentru meciul de joi, când Sepsi OSK o va întâlni pe teren propriu, la Sfântu Gheorghe, Djurgårdens IF din Suedia.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.