SPORT 3 august 2022

Clubul Sepsi OSK, amendat cu 10.000 de euro de UEFA

de Iulia Drăghici - Taraș | 2370 vizualizări

Clubul Sepsi OSK a fost amendat cu 10.000 de euro de UEFA și totodată a primit obligația de a lăsa libere 500 de locuri pe stadion la meciul de joi, cu Djurgårdens IF din Suedia, motiv pentru care s-a sistat vânzarea de bilete. Sancțiunile vin pe fondul unui gest al suporterilor considerat rasist, remarcat de observatorul de joc al meciului din 28 iulie, din Slovenia, în cadrul Conference League.

În urma celor consemnate de observatorul de joc după terminarea meciului de fotbal disputat în Slovenia la data de 28 iulie dintre echipele Olimpija Ljubljana și Sepsi OSK, forul european, UEFA a sancționat clubul nostru cu suma de 10 mii euro, precum și cu obligația de a lăsa libere 500 de scaune la meciul ce se va disputa mâine dintre echipa noastră și Djurgårdens IF din Suedia. Aceste locuri pot fi ocupate în exclusivitate de copii. Datorită celor de mai sus, suntem obligați de a sista vânzările de bilete pentru meciul de mâine.

Observatorul de joc elvețian a considerat că în minutul 34 al partidei de la Ljubljana suporterii Sepsi OSK, scandând SZENTGYÖRGY! SZENTGYÖRGY! au făcut un gest rasist în timp ce conduceau brațele de la inimă la cer. După prima scrisoare de solicitare de explicații al UEFA am explicat acest gest, dar nu s-a ținut cont de justificările noastre, aseară primind scrisoarea cu sancțiunile precizate. Împotriva acestor decizii vom depune contestație, însă vânzarea de bilete nu o mai putem continua.

Din păcate exista deja precedent pentru acest lucru, în trecut și o altă echipă fiind sancționată pentru același lucru, după care suporterii au făcut gestul conducând simultan ambele brațe de la inimă la cer, arătând astfel devotamentul față de echipă, de club, de oraș”, se arată într-o informare publicată pe pagina de Facebook a clubului.

Sursa foto: arhivă. 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.