SPORT 4 aprilie 2022

Medalie de bronz pentru Incze Kriszta, la Campionatul European de Lupte pentru seniori de la Budapesta

de Iulia Drăghici - Taraș | 833 vizualizări

Sportiva covăsneană Incze Kriszta adaugă palmaresului său impresionant încă o medalie importantă. Aceasta a cucerit bronzul la Campionatul European de Lupte pentru seniori de la Budapesta. Incze nu este singura sportivă legitimată la legitimată la Sepsi-SIC participantă la competiție care a avut rezultate bune, informează clubul din Sfântu Gheorghe.

„Incze Kriszta (65 kg) a terminat Campionatul European de Lupte pentru seniori de la Budapesta pe locul trei, iar Cătălina Axente (76 kg) pe locul cinci. Sportiva în vârstă de 26 de ani din Sfântu Gheorghe a triumfat în finala mică asupra bulgarei Sofiya Hristova Georgieva, astfel că a putut urca pe podium pentru a treia oară într-o competiție continentală. Anterior, a câștigat o medalie de argint la București, în 2019 și o medalie de bronz la Varșovia, în 2021”, se arată pe pagina de Facebook Sepsi-SIC. 

Scopul a fost medalia de aur, dar trebuie să mă mulțumesc cu bronzul. Unul dintre ochii mei plânge, celălalt râde. Mă bucur că am reușit să câștig medalia de bronz, dar nu sunt satisfăcută pe deplin de rezultat. Mai am mult de lucru pentru a fi campioană europeană și voi continua să fac tot posibilul pentru a reuși”, a declarat Incze Kriszta.

Incze Kriszta Tünde, născută în 15 mai 1996, în Sfântu Gheorghe, a început luptele libere la vârsta de 7 ani. Atunci era în clasa I, la arte, unde învăța să cânte la pian. A intrat în lumea sportului la Clubul Sportiv Școlar. După un timp, a renunțat la pian pentru a se concentra pe lupte, sub îndrumarea antrenorului Hatos Péter.

Prima performanță internațională notabilă a obținut-o în 2013, scrie Comitetul Olimpic Român pe site-ul propriu, și este vorba despre medalia de argint la Campionatul European de cadeți.

A continuat să obțină rezultate bune, astfel că în anul următor în 2014, a obținut medalia de bronz la Europenele de juniori și locul V la Mondiale. Și 2016 a fost încununat cu succes, după ce a cucerit medalia de aur la Campionatele Europene de lupte pentru juniori Under-20, găzduite de Sala Polivalentă din București. A fost mulți ani legitimată la Clubul Sportiv Municipal din Sfântu Gheorghe, însă în prezent este în echipa Sepsi SIC.

La 22 de ani, sportiva legitimată atunci la CSM Sf. Gheorghe, a câştigat medalia de argint la categoria 65 de kilograme în cadrul Campionatelor Europene de lupte 2019 pentru seniori.

S-a calificat la Jocurile Olimpice de vară 2020 de la Tokyo, derulate în 2021, cu un an întârziere din cauza pandemiei, după ce delegația Coreei de Nord s-a retras. Atunci, forul internaţional de lupte a realocat două locuri la feminin, iar cel de la categoria 62 kg i-a revenit luptătoarei din Sfântu Gheorghe.

Sursa foto: Facebook/ Incze Kriszta.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.